Una gran mural feminista dóna la benvinguda a Santa Coloma

0
339

Des del passat divendres 7 de juny, un gran mural feminista dóna a la benvinguda a la ciutat de Santa Coloma

L’artista basca Irantzu Lekue és la creadora d’aquest gran mural de 125 m2 situat a la façana del passeig d’en LLorenç Serra, a l’antic edifici de la CIBA.

El mural representa diferents generacions de dones que s’alliberen les unes a les altres, així com altres elements significatius en la lluita feminista a Santa Coloma de Gramenet.

El MURAL REP EL TÍTOL DE ” TEMPS DE DONES” I RET HOMENATGE A LES DONES LLUITADORES QUE ENS HAN PRECEDIT

Participació ciutadana

Diversos col·lectius de la ciutat han participat en la realització d’aquest gran mural.

El procés participatiu s’ha basat en vàries sessions dirigides per l’artista Irantzu Lekue en el que entitats feministes, així com l’alumnat de l’institut Ramon Berenguer IV del batxillerat artístic, han treballat per definir els elements simbòlics d’aquest espectacular mural.

Aquest procés es va veure culminat, el passat dissabte 2 de juny, amb la pintada col·lectiva per part de les dones que van participar en el disseny del mural, que volien deixar la seva empremta en aquesta obra.

Nou espai de recursos per a dones

Aquest mural serà l’element distintiu de la CIBA, nou espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, que està previst que es posi en marxa en els pròxims mesos.

L’alcaldessa en funcions, Núria Parlon, manifesta que l’objectiu fonamental de l’ajuntament amb el nou equipament de la CIBA és contribuir a “reduir les desigualtats que afecten de forma clara les dones des d’un espai que funcionarà amb una dinàmica integral, i que serà un projecte únic en l’àmbit estatal, tant pel sistema de treball com per la innovació que s’aplicarà en el desenvolupament de polítiques d’igualtat de gènere”.

La CIBA serà un centre de referència per a les dones

L’equipament oferirà més de 6.000 m2 de noves instal·lacions i serveis destinats a la millora de les oportunitats de les dones.

Mural Dones Santa Coloma CIBA

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here