El Festival IF Barcelona torna a Santa Coloma amb dos obres de titelles per adults i infants, Desde el Azul-un espectacle íntim de mans màgiques- i Os Bonecos de Santo Aleixo -titelles catalogades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat-.

El Festival IF Barcelona, és la biennal de teatre visual, de figures i titelles de Catalunya,  organitzat amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, l’Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Sala Hiroshima, l’Antic Teatre, l’Estruch i el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Aquest 2019 serà el seu tercer bienni. Sota el títol “Figura i cos”, el festival ha explorat a llarg d’aquests dos anys (2018-2019) el cos humà i les seves presentacions escèniques com a protagonista.

IF Barcelona és un projecte d’abast metropolità que ofereix activitats i espectacles en diverses espais de la ciutat de Barcelona:

  • Institut del Teatre
  • Sala Hiroshima
  • Centre d’Arts Santa Mònica
  • Antic Teatre

i en altres ciutats de Barcelona com:

  • Estruch (Sabadell)
  • Teatre Sagarra, Auditori Can Roig i Torres ,Centre d’Art Contemporani (Santa Coloma de Gramenet)

El dissabte 16 i diumenge 17 de novembre veurem dos projectes de titelles per adults i infants al Teatre Sagarra

Desde el  Azul de Inés Pasic. Inés juntament amb Hugo, del duo Hugo&Iné, és una de les figures més reconegudes en el món del mim i el teatre de titelles. El seu treball es fonamenta en les possibilitats expressives de les diferents parts del cos,amb un llenguatge absolutament propi i inconfusible que beu tant del món de les titelles com del mim i de la dansa.

Ha estat guardonat amb el premi del públic al millor espectacle al FIL 2013 de Rio Janeiro i a la Fira de Titelles de Lleida de 2015. El podrem veure el dissabte 16 novembre a les 19.30h.

Os Bonecos de Santo Aleixo, del Centre Dramàtic d’Èvora (Portugal), els titelles més antics d’Europa que perviu des del segle XVIII i que és a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

A IF Barcelona presentaran els seus actes sacramentals més representatius: el Ball dels angelets, l’Acte de la creació del món, les Saidadas i la Tourada. El podrem veure el dissabte 16 de novembre a les 21h i el diumenge 17 de novembre a les 12h.

En el Centre d’art de Can Sisteré des del 6 de novembre fins al 30 de novembre podem gaudir d’Assajar de ser al llar del camí de Pere Aymeric. Retrospectiva dels enregistraments i videoarts, del treball d’acció i performance de Pep Aymeric, artista en residència a IF Barcelona durant el bienni 2018-2019.

En aquest projecte ens mostra un qüestionament constant sobre el conflicte de l’home davant la fragilitat de la seva existència. Divendres de 17 a 21, dissabte i diumenge 11 a 13.30h

IF_Barcelona_Canal150gramenet

 

Més informació sobre el festival a IFBarcelona

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here