Signatura a Santa Coloma del Pacte Social i Institucional per l’Aigua

El passat dijous 2 de maig es va signar el Pacte Social i Institucional per l’Aigua per els grups municipals que presenten candidatura a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

Partit Socialista, Som Gramenet, En comú podem, Esquerra Republicana i Convergents, juntament amb la Federació d’associació de veïnes i veïns de Santa Coloma s’han adherit al Pacte Social per l’aigua, en un acte que s’ha desenvolupat el passat dijous 2 de maig a la ribera esquerra del riu Besòs.

El Pacte Social i institucional de l’Aigua es signarà a diferents municipis de Catalunya i ha estat promogut per Aigua és vida, el Moviment per l’aigua pública i democràtica i l’Associació de municipis i entitats per l’aigua pública. En el cas del nostre municipi s’hi suma la Federació d’associació de veïnes i veïns de Santa Coloma.

Arrel de les diferents demandes de la ciutadania a diferents municipis com a Salt, Sarrià del Ter o la més propera Terrassa, sobre la voluntat de tenir una gestió pública i democràtica de l’aigua, els partits i candidatures, les institucions, el teixit associatiu i sindical fan públic en aquest pacte el seu compromís per una gestió pública, integrada i participativa.

El Pacte Social i institucional es fonamenta en quatres compromisos:

  • Garantir el dret humà a l’aigua i al sanejament. L’aigua i el sanejament és un dret humà universal.
  • Treballar per la implementació d’un model públic de gestió de l’aigua en el marc de l’àrea metropolitana de Barcelona que sigui exemple de gestió democràtica i transparent.
  • Aplicar una política d’aigua que preservi els ecosistemes fluvials que donen vida al territori. Davant els riscos del canvi climàtic és més necessari que mai implantar una nova cultura de l’aigua.
  • Creació d’un espai de concertació social sobre l’aigua per la implementació d’aquesta nova cultura de l’aigua.

Consulta el document del Pacte Social i institucional de l’aigua:  1904_Pacte Social i Institucional_AMAPStCoDEF

pacto social agua canal 150 gramenet

- Publicitat -
EL 9 Carrer
La Cuina de la Loli
La Taula Vella
FAVGRAM
ARG Neteges

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here