El dissabte 7 de maig, al Camí de la Font de l’Alzina (10-13:45 hores), es farà la segona edició d’aquesta jornada europea en la que Santa Coloma participa juntament amb més de 100 municipis a Catalunya.

Santa Coloma de Gramenet participarà de forma activa a les jornades “Let’s Clean Up Europe”. Del 6 al 8 de maig, més de mig milió de persones participaran de la Jornada Europea de Neteja d’Espais Públics, per treure les escombraries d’espais com les platges, els rius i els camps. I a més, per promoure un canvi en els hàbits que redueixin l’emissió de deixalles. S’espera que un exèrcit de voluntaris, provinents d’escoles, empreses, associacions veïnals, oenagés ecologistes, ajuntaments, i també per iniciativa pròpia, sensibilitzin a la resta de la comunitat amb les seves accions de neteja.

- Publicitat -
DeliverySC

L’any passat es van netejar un total de 3.383 punts, més de 100 a Catalunya, amb 538.514 participants i 3.640 tones de residus retirats de diversos espais naturals.

En el cas colomenc, l’activitat que tindrà lloc el dissabte 7 de maig (entre les 10 i les 13:45 hores) al Camí de la Font de l’Alzina (punt de trobada a l’Àrea de Serveis de les Oliveres), i consistirà en la neteja i recollida de residus per part de la ciutadania en aquest emplaçament verd de la ciutat.

468x60-Let's-CleanMés informació a  gramenet-recicla.com

“Let’s Clean Up Europe” te com a objectiu involucrar i arribar al major nombre possible de ciutadans en la lluita contra les escombraries. “Netegem Europa” on els participants tindran l’oportunitat de:

  • Ajudar a netejar el seu medi ambient local.
  • Veure la quantitat de residus es disposen en el seu veïnat.
  • Compartir idees sobre les 3R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar.

Aquesta acció proporciona una oportunitat única per augmentar la consciència dels ciutadans sobre el problema de les escombraries i per ajudar a canviar el comportament de les persones.

Els assistents seran dividits en petits grups o equips de treball que seran guiats pels monitors i monitores en les tasques de recollida i neteja. Posteriorment, cap a migdia, es farà un recompte dels diferents residus recollits i es faran les equivalències de CO2 (diòxid de carboni) que s’evitaran amb aquesta acció.

L'Excèntrica participa amb "La Xaranga" que amenitzarà la jornada.
L’Excèntrica participa amb “La Xaranga” que amenitzarà la jornada.

Aquesta jornada serà possible gràcies a la iniciativa privada de dues empreses colomenques, Arg Neteges i Bangor 2002 – Sergi Ortiz, que compten amb el suport a diferents nivells de l’administració pública (Comissió Europea, Generalitat, Agència Catalana de Residus i Ajuntament de Santa Coloma). En aquest projecte s’han involucrat també altres entitats i empreses de la nostra ciutat com són la l’Éxcèntrica, Ecometrópoli , Parq de la Serralada de Marina, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes (Favgram) i Canal 150.

Logo ecometropoli
Ecometrópoli realitzarà activitats de per conscienciar tan a infants i adults de la importància i necessitat del reciclatge.

Veure el Calendari de la Jornada “Let’s Clean Up Europe”

a Santa Coloma de Gramenet.

“Crec que Reduir no implica tant renunciar a objectes o les noves tecnologies sinó que te més a veure amb posar en valor tot allò que ja tenim” ens explica Lidia Romo, organitzadora junt amb Sergi Ortiz de l’esdeveniment.

Lídia Romo, d’Arg Neteges, ens explica;

“Si el primer any en que Santa Coloma participava a la festa europea del reciclatge vam posar èmfasi en la importància de les 3R : Reduir, Reutilitzar i Reciclar. En aquest segon any m’agradaria recalcar el paper que te el terme Reduir.

Crec que Reduir no implica tant renunciar a objectes o les noves tecnologies sinó que te mes a veure amb posar en valor tot allò que ja tenim. Tenir cura del objectes que ens fan un servei i mimar-los.

Això vol dir fer un manteniment, una posada a punt si cal, una neteja o un mirar de com protegir-los per treure el major profit mentre tinguem la necessitat de fer-los servir.
Tot això te molt a veure amb el “Respecte”. Respectar les coses que ens envolten i ens acompanyen al dia a dia i que ens fan un servei, no només a l’àmbit particular a la nostra casa, si no també als espais comunitaris com l’escola o la feina però sobretot als espais públics que també ens pertanyen.

Crec que de les 3R, el Reduir es la base de la sostenibilitat. Si no tenim la necessitat de consumir perquè tenim i cuidem allò que ens serveix, la tasca de la reutilització i el reciclatge es veurà minvada.”

Lidia Romo (ARG Neteges) i Sergi Ortiz (Bangor 2002 - Màrqueting disseny Web), els organitzadors del Let's Clean Europe a Santa Coloma.
Lidia Romo (ARG Neteges) i Sergi Ortiz (Bangor 2002 – Màrqueting disseny Web), els organitzadors del Let’s Clean Europe a Santa Coloma.
- Publicitat -
DeliverySC
 
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here