Santa Coloma de Gramenet posa en marxa la moneda local Grama

La Grama s'utilitzarà per fer pagaments de subvencions municipals i pagar part del salari dels funcionaris

- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa una innovadora iniciativa per impulsar la nova moneda local digital anomenada Grama, amb l’objectiu d’estimular l’economia social i el comerç de la ciutat

El municipi colomenc és el primer d’Espanya en canalitzar les despeses públiques amb la moneda digital i millorar, mitjançant aquest mètode, les relacions entre comerciants i entitats. Aquest any es faran principalment pagaments de subvencions municipals destinades al foment de les entitats, col·lectius i associacions i, per aquells funcionaris que ho desitgin, rebre una part del seu salari en aquesta moneda.

A més dins d’aquest projecte, l’administració vol destinar 90.000 euros a tots aquells usuaris que vulguin obrir nous comerços i aquells que vulguin invertir en la innovació de locals buits situats al voltant del Mercat Sagarra. Per optar a aquestes subvencions, l’Ajuntament ha obert sol·licituds fins al 30 de setembre del 2017.

Segons el govern municipal, el 2017 serà un any clau per impulsar i construir el projecte de la moneda digital local. Tal com va anunciar l’alcaldessa del municipi, Núria Parlon: “Aquestes monedes servirà per donar un sentiment de pertinença a un instrument que ha de servir per cohesionar la ciutat i millorar l’economia local”.

- Publicitat -
Campanya prevenció de la pobresa energètica Sidebar Lateral

La Grama

La Grama és una moneda que s’utilitza per fer pagaments digitals a través d’una aplicació de telèfon. El nom escollit, Grama, és un identificatiu del municipi que es va escollir mitjançant un procés de veïnal, en el que van participar 1.338 persones i es van proposar 499 noms diferents.

Actualment hi ha 130 establiments de Santa Coloma de Gramenet que accepten aquest tipus de moneda, i en un futur la idea és que els ciutadans puguin utilitzar aquest mètode de pagament en el seu dia a dia.

L’Ajuntament ha habilitat un espai web, www.grama.cat, on els usuaris podran consultar tota la informació sobre la Grama.

 

- Publicitat -
EL 9 Carrer
La Cuina de la Loli
La Taula Vella
FAVGRAM
ARG Neteges

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here