Santa Coloma de Gramenet ret homenatge a William Eugene Smith, un dels grans noms de la fotografia del segle XX

L’Associació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia ha programat activitats durant tot el 2019 per recuperar la figura d’aquest cronista del patiment humà

Coincidint amb el centenari del naixement de William Eugene Smith, l’Associació Colomença d’Aficionats a la Fotografia (ACAF) retrà un homenatge especial a aquest gran cronista del dolor, el patiment, el conflicte i la pèrdua.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Smith va deixar un llegat visual molt preat d’una de les èpoques més convulses del nostre món (1935-1975).

Durant tot el 2019, a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet i als voltants, s’hi faran un activitats lúdiques i teoricopràctiques centrades en la figura d’aquest artista

William Eugene Smith (1918-1978) va ser un fotoperiodista nord-americà conegut arreu del món pel seu enorme talent i sensibilitat, i per les seves vívides i brutals fotografies de la Segona Guerra Mundial.

Va ser el precursor de l’assaig fotogràfic amb treballs, que han estat la base per a milers de fotògrafs de generacions posteriors, com Country Doctor, Spanish Village, Minamata, etc.).

Els socis i els amics d’ACAF gaudiran amb propostes innovadores, carregades de emocions – en alguns casos interrelacionades amb programes culturals com el de la memòria històrica – i encaminades a fer el projecte fotogràfic individual de cadascun dels membres de l’entitat, de manera que pugui haver-hi una exposició col·lectiva a finals d’any.

Per això, s’han involucrat en aquest projecte fotògrafs colomencs de gran prestigi com Joan Guerrero o Samuel Aranda, i un nombre considerable de professionals hi participaran dirigint conferències, xerrades, tallers, concursos, exposicions, sortides, etc.

L’objectiu final de tot plegat és treballar les tècniques i estratègies fotogràfiques d’Smith i adaptar-les a les noves realitats.

Més enllà de qüestions tècniques o recreacions en el temps i a l’espai, l’ACAF vol incidir en el pensament humà d’Eugene Smith: «La fotografia –deia aquest gran artista– és en el millor dels casos un fil de veu, però de vegades, només de vegades, una fotografia pot portar els nostres sentits cap a la consciència. Tot depèn de l’espectador. En alguns casos, les fotos provoquen suficient emoció per esdevenir un catalitzador del pensament».

  • Activitat fotogràfica envers la Segona Gerra Mundial i el fotògraf William Eugene Smith
  • 3 de març
  • Ca l’Alemany – Montigalà
  • De 10 a 14 h.

ACAF Sesión II Gerra Mundial William Eugene Smith Convocatoria

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here