L’autor colomenc publica el conte infantil La lea i el cargol com a novetat de Sant Jordi. Reconeix que el va escriure en honor a la seva filla, que li ho va demanar quan tenia 2 anys, i recomana el llibre per a infants colomencs perquè “pretén inculcar valors com l’amor per la natura i el respecte per la família i l’entorn més proper”.

- Publicitat -
DeliverySC

 

La Lea i el cargol és un conte que estimo tant que no em surten les paraules”, deia Rodolfo del Hoyo al seu bloc el passat 4 de febrer. L’escriptor es referia així a la seva nova obra perquè la mateixa culmina el desitg de la seva filla: “Quan la meva filla tenia 2 anys, em va demanar que fes un conte sobre un cargol de joguina que ella tenia. És per això que quan parlo de la Lea, la protagonista del conte, estic parlant en realitat de la meva filla: he escrit i fet les correccions pertinents pensant sempre en ella”, assegura del Hoyo.

IMG_7373L’argument del conte, explica del Hoyo, “és molt senzill: una nena, la Lea, s’està gronxant al parc, comença a ploure i, després d’amagar-se de la pluja i tornar a gronxar-se, veu un cargol. De cop i volta, la nena s’imagina que ella també és un cargol, i a partir d’aquell moment té una conversa amb el cargol”. El cargol que l’escriptor colomenc descriu a La Lea i el cargol, de fet, ja l’havia descrit al conte El cargol Manel pon ous, la que podria anomenar-se “primera versió” del llibre. “El cargol Manel pon ous va ser el conte que vaig escriure quan la meva filla em va demanar que escrigués sobre aquell cargol de joguina, però cap editorial, de les moltes a les que el vaig enviar, es va interessar per ell: tinc una col·lecció de cartes amables refusant-lo, tot i reconèixer els valors del llibre, i això va poder ser perquè jo era un escriptor absolutament desconegut i perquè les editorials no tenien una col·lecció que s’adaptés al llibre”, reconeix del Hoyo.

“Quan la meva filla tenia 2 anys, em va demanar que fes un conte sobre un cargol de joguina que ella tenia. És per això que quan parlo de la Lea, la protagonista del conte, estic parlant en realitat de la meva filla: he escrit i fet les correccions pertinents pensant sempre en ella”

Santa Coloma al subconscient

Tot i afirmar que, d’una manera directa, ell en cap moment ha pretès traçar cap relació directe entre l’argument del llibre i Santa Coloma de Gramenet, del Hoyo reconeix que, si s’analitza el seu subconscient, sí que es poden trobar representacions de la ciutat al conte. “Quan jo parlo del parc on està la Lea, estic parlant en realitat de la Plaça de la Vila: un parc de terra amb un estany amb peixos –com el que hi havia fa un temps- i uns gronxadors en els quals poguessin jugar les nenes i nens”, afirma l’autor.

-I per què recomanaria el seu llibre pels infants de Santa Coloma? Li pregunto a del Hoyo.

-El recomanaria per diverses raons: perquè estimula la imaginació, incentiva l’amor per la natura (per exemple, la protagonista, en un moment de terminat, se sent malament perquè el cargol es menja les plantes del jardí, i aquest li explica per quin motiu ho fa), i dóna valor a l’estimació de la família i a l’entorn més proper, en aquest cas la ciutat o poble de cadascú”, explica del Hoyo.

L’obra, que està recomanada per a nens de més de 5 anys –“que és l’edat en què comencen a llegir, diu l’escriptor”-, va ser presentat el passat 12 de març a la llibreria La Central del Raval de Barcelona, de la mà de l’autor i de la il·lustradora, Marta Montañá, i serà una de les novetats del proper Sant Jordi 2016. Junt Montañá, l’autor està preparant un seguit d’activitats per dur a terme a fòrums arreu de Catalunya, experiència que del Hoyo valora moltíssim: “D’aquest llibre tenim molts croquis i esborranys del procés de creació, i estem preparant una presentació per poder mostrar-los als infants, i que a més d’un fòrum sobre el llibre, podem explicar-los també tot el procés de creació d’un conte infantil, així com deixar a les escoles pàgines en blanc i negre de les il·lustracions de la Marta Montañá perquè les puguin pintar els nens”.

La Lea i el cargol. Rodolfo del Hoyo. Baula. Barcelona, 2016. 40 pàgines. 8,30 euros

- Publicitat -
DeliverySC
 
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here