Raúl Pellitero, tota una vida al Neus

“No es un club més, es la meva casa, el lloc on m’he criat.”

Entrevistem a l’entrenador director esportiu del Bàsquet Neus!

Raúl Pellitero es va formar com a jugador de bàsquet als cinc anys al Bàsquet Neus, entitat de la qual encara forma part. Després de molts anys tirant a cistella va decidir penjar les botes per seguir al club com a entrenador.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

En l’actualitat és el director esportiu del club del Pavelló de La Colina, i alhora l’entrenador del Sènior Masculí i del Júnior Femení.

  • Des dels cinc anys en el Neus. Tota una vida. Què és per a tu el club? Què representa en la teva vida?

Raúl Pellitero Entrenador Bàsquet Neus

Sense cap dubte una manera de viure. No es un lloc més o un club més, sinó es la meva casa, el lloc on m’he criat.

Des de petit, com molt altres bojos del bàsquet, ja passava les tardes jugant entre estudis, i la veritat que passant els anys puc dir que una part molt gran de la persona que sóc es gràcies a totes aquelles persones i coses que m’ha aportat el Bàsquet Neus, per això crec que no es que m’identifiqui amb el Bàsquet Neus, es que es part de mi i crec que després de tants anys, jo sóc part d’ell.

  • Hi ha diferència entre portar un vestuari de dones i un d’homes?

La veritat que des de la meva perspectiva, i no tinc una experiència molt amplia, moltíssima. Primerament perquè cap vestuari es igual, donant igual si es d’homes o dones, tot vestuari te la seva forma de ser i el que creus que es bo o que podria valer per tots, el temps et posa en el lloc de que no es així.

Més encara en la diferencia entre sexes, hi han temes que es tenen que tractar de forma diferent, però al cap i a la fi mai no ens em d’oblidar que tots els vestuaris tenen un punt en comú i es les ganes de fer bàsquet i gaudir amb aquest esport dels seus components, això es bàsic i a vegades se’ns oblida.

  • A Santa Coloma quan es parla de bàsquet femení es parla del Draft. Però al NEUS també n’hi ha i de qualitat. Què pots explicar-nos de la secció femenina del club?

La veritat que agraeixo les teves paraules, ja ens agradaria poder dir que es una secció com ho entenc jo, es a dir una correlació d’equips que puguin promocionar el bàsquet femení dins del club, res ens agrairia més la veritat.

Per ara podem dir que comptem en aquest moment amb 3 equips purament femenins dins del club, dels que ens sentim molt orgullosos.

Des de les més petites, les pre-minis, passant pel junior, que porten moltíssims anys juntes i que cada any donen més passos endavant en la seva formació i en la millora competitiva; i acabant en un sènior femení, que honrà els valors que defensem en la seva forma de gaudir del bàsquet.

La tristesa més gran que tenim es no poder donar més continuïtat d’equips a jugadores que tenim en altres equips com ens passa en categoria mini o fins i tot ex jugadores d’edat infantil que han tingut que marxar per la impossibilitat de formar un equip de la seva generació.

Esperem que puguem en un futur proper seguint creixent en els equips base per poder donar una continuïtat a totes aquelles nenes que vulguin gaudir del bàsquet al club.

  • De la teva etapa com a jugador amb quins moments et quedaries?

Resposta difícil. Com a jugador, et pots quedar amb moltíssims moments, crec que repassant i repassant podria escriure un llibre segurament, però igual que jo tot aquell que gaudeix amb passió un esport; ja que si no fos per aquesta sensació, que ens queda una vegada passen els anys segurament no viuríem com vivim l’esport.

‘L’important sempre serà els nens i nenes del club i que gaudeixin de l’esport i del bàsquet’

Però si he de destacar algú segurament em quedo amb les persones que t’aporta l’esport i les vivències amb elles. El bàsquet i l’esport en general el que et fa es apassionar-te i la veritat que una vegada passen els anys lo més bonic del món, com moltes vegades dic als meus equips, es ajuntar-te amb antics companys teus a gaudir de partits i anècdotes.

Raúl Pellitero Entrenador Bàsquet Neus

Personalment em sento molt agraït en aquest sentit, perquè no solament m’ha donat gent meravellosa a la que conèixer, sinó també he creat la meva família a través d’ell.

  • Has passat per diferents etapes en el club. Ara Director Esportiu. T’agradaria seguir creixent dins de l’esquema en l’àmbit extra esportiu o prefereixes funcions que et mantinguin a peu de pista?

El Neus es un club una mica diferent sempre ho diem i ho pensem. La veritat que intentem que entre tots seguim gaudint del dia a dia del club i ens ajudem entre tots en la toma de decisions. Si que es veritat que de la part més esportiva tinc la màxima responsabilitat junt amb els coordinadors d’etapa, Sergio, Jonathan i Alejandro; però totes les decisions important inclús les pròpies del club sempre es realitzen amb consens i opinió.

Es la única forma de que tothom es senti implicat en el dia a dia i senti que les seves opinions conten. La diversitat sempre es una forma de créixer.

Això sí a peu de pista, crec que encara em queden anys, es com he dit abans una de les passions que em mou, així que encara quedarà un temps.

  • Com es treballa la base? Amb quina finalitat i amb quins ideals?

La filosofia del club es molt clara i es treballar per intentar gaudir al màxim de l’esport del bàsquet però intentant que tothom tingui oportunitats de poder créixer dins del club. Em apostat sempre per confiar en la formació i desenvolupament dels jugadors, intentant donant sempre el màxim per a la seva consecució.

L’important sempre serà els nens i nenes del club i que gaudeixin de l’esport i del bàsquet, mai i amb tot el respecte el sènior a de ser l’objectiu del club.

Els nostres sèniors no han de ser més que l’evolució dels jugadors que sorgeixen de l’entitat, donar un camí perquè puguin continuar competint al màxim nivell dintre de l’entitat. Això no vol dir que es renunciï a la competitivitat, tot lo contrari, però sempre sabent qui som i qui volem ser.

  • Et visualitzes treballant per a un altre club?

La veritat que no et puc dir, d’alguna forma a un altre segurament sempre estaré vinculat al Bàsquet Neus, com abans t’he comentat es una forma de viure i es on he crescut i on tinc molta de la meva gent i mai podré desvincular-me del tot.

Però en el món de l’esport mai se sap, tothom té aspiracions i pot tindré reptes, i la veritat que com persones que som si no els tenim, això ens fa deixar de gaudir la vida, la superació i aconseguir noves metes es bàsic per la autorealització de les persones.

Així que ja veurem amb el pas del temps, però si una cosa tinc clar és que el Neus sempre serà part de la meva vida i espero que sempre vagi pel millor camí possible.

  • Finalment, Què li diries als més petits perquè s’animin a entrenar bàsquet segons la teva experiència?

Els animo a que facin esport, a que exprimeixin la seva passió, sigui la que sigui. El bàsquet pot ser per alguns i per altres no, però que no deixin de buscar-la i que si la troben que lluitin i s’esforcin per ella. Per què, quan passen els anys tot aquest esforç que hagin realitzar el tindran recompensat.

L’esport en general i el bàsquet en particular son eines que ens ajuden a fer més fàcil el dia a dia de qualsevol persona ja que ens fan créixer i aprendre per nosaltres mateixos. Per això i si es el bàsquet la vostra passió us animo a que no us desanimeu per res i lluiteu per fer-ho, per gaudir-ho i per viure-ho amb tota la passió del món.

Raúl Pellitero Entrenador Bàsquet Neus

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here