Pompeu Lab, neix un nou espai per potenciar la creativitat i la participació

Aquest divendres 27 d’abril s’ha celebrat una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pugui conèixer aquest nou equipament municipal, el Pompeu Lab, situat en el carrer Pompeu Fabra, 22

Amb més de 900m2, el Pompeu Lab serà un laboratori d’idees i un centre de producció i materialització de projectes i iniciatives socials promogudes per la població.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

S’hi podrà accedir a diferents eines i recursos tecnològics, espais i sales equipades, i a la consulta de professionals per crear autentiques patents ciutadanes i formació en l’entorn tecnològics d’internet i les xarxes socials.

També s’hi faran cursos, exposicions, xerrades i altres esdeveniments que fomentin la participació i la implicació en la millora de la ciutat.

Què hi podrem trobar?

El Pompeu Lab comptarà amb diferents espais:

  • El Making lab

Espai de treball i creació, dotat de tecnologia d’impressió en 3D, impressió en vinil i làser, taula de disseny, taula de treball, ordinador i panell d’eines.

  • El Thinking Lab

Espai de creació a través del diàleg, l’aportació d’idees i l’elaboració de projectes. És una eina pedagògica i de participació per a la recerca, resolució de problemes o impuls mancomunat de millores per a la ciutat.

  •  Sala d’informàtica participativa

Espai per a formar a la població en els nous entorns d’internet i xarxes socials.

  • Espai Informa’t

Sala de lectura de periòdics locals, diaris d’informació general i publicacions relatives a la participació o a la ciutat. També comptarà amb un petit monitor de televisió a on es projectaran vídeos amb informació municipal, audiovisuals d’actualitat del Canal 150 gramenet.

  • Punt d’atenció al servei de participació

Serà l’oficina de referència per als processos participatius i de gestió del Pompeu Lab. Es podran emplenar les enquestes dels diferents processos participatius, inscriure’s a les activitats dels diferents programes gestionats pel servei, introduir les QUIs (queixes i suggeriments)…

  • Espais de participació interactiva

Espai de treball comú: Es composa de cabines de treball individual amb connexions i accés wifi. Sense reserva prèvia.

Sala de reunions central: Sala amb capacitat de 20 persones. Utilitzada per entitats, grups sempre amb reserva prèvia.

Zona d’exposicions: Sala d’exposicions de temàtica participativa o de gent de Santa Coloma, així com acollir mostres que siguin d’interès general i que guardin relació amb la filosofia del centre.

Espai office: Espai per reunions informals i conversa

Auditori/sala d’actes: Sala destinada a actes, processos de participació, activitats participatives, etc.

L’espai Pompeu Lab també acull permanències dels serveis municipals o entitats com el Banc del Temps, l’Oficina d’Atenció a les Entitats, l’Oficina d’Atenció LGTBI o el Punt del Voluntariat.

Les dades de contacte del Pompeu Lab:

Pompeu Lab, neix un nou espai per potenciar la creativitat i la participació 2

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here