Núria Parlon es postula per liderar el PSC

La vicesecretaria primera del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presentar aquest dijous als Jardins d’Ernest Lluc de la ciutat la seva candidatura, sense concretar si aniria en solitari o conjuntament amb Miquel Iceta.

“Durant aquests mesos he estat parlant amb companys i companyes amb la idea de renovar el projecte socialista a Catalunya i fer-ho possible des de la pluralitat… la unitat… i des de la necessitat de reconnectar amb la societat”

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Hem d’enfortir el partit” i amb aquesta idea es presenta al procés de primàries del partit amb una candidatura. Agraint als companys i companyes que li donen suport, va deixar clar que es presentava com a candidata per liderar el PSC.

Parlón ha estat acompanyada per un bon nombre de militants i càrrecs del PSC, entre els quals es trobava el primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández i els alcaldes d’Esparreguera, Sant Just Desvert, Sant Boi, Sant Hipòlit de Voltregà, Gavà, Terrassa, Rubí i alguns regidors.

Reformar el partit per reconnectar amb la societat

Núria Parlon planteja fer reformes per “muscular el partit”, unes reformes que permetin fer un procés d’obertura i de reconnexió amb els col·lectius de la ciutadania, teixint aliances i arribant a la gent que no veu al PSC com un partit que és capaç de transformar la realitat. “Cal recuperar tot aquest capital que tenim… i tornar a ser decisius“. “Em presento com a candidata amb la voluntat d’aportar idees, i renovar el partit des del rigor, la determinació i la il·lusió i ganes de contribuir a un projecte sòlid de renovació per a ser decisius en la política catalana”

El fet de presentar la candidatura a les primàries, no vol que s’entengui com un enfrontament directe amb Miquel Iceta. No descarta presentar candidatura conjunta i fins i tot la possibilitat d’un lideratge bicèfal.

“No hi ha exigències, amb exigències no si suma”

Núria Parlon aposta clarament pel dret a decidir, però sense que signifiqui cap procés de ruptura. “Cal un nou model d’estat que reconegui la diversitat i la plurinacionalitat … però dins el marc constitucional“. Insisteix en la reforma d’aquest marc per tenir un país federal on Catalunya se senti còmoda.

‘Les solucions han de néixer del diàleg’

No descarta que la via canadenca pugui ser una via per trobar l’encaix de Catalunya a Espanya, aprovada en el Congrés del PSC, però Núria Parlon vol votar un acord que permeti una reforma constitucional.

Continuarà amb la seva tasca a Santa Coloma

Davant de les preguntes dels periodistes de si deixaria l’alcaldia, va explicar que en el seu moment ja va renuncia a ser parlamentaria per dedicar-se al projecte municipal. Era Alcaldessa, Diputada i tenia la Primera Secretaria. Sense fet aquest pas, ara seria impossible i incompatible pretendre liderar el partit. “Des del meu punt de vista és compatible amb la meva tasca al capdavant de l’alcaldia a la ciutat … sabeu que el compromís amb Santa Coloma ha estat cabdal en diferents moments en què el partit hi ha hagut de prendre decisions de nomenament i renovació de càrrecs institucionals. Jo sempre he manifestat el compromís i la meva vinculació amb Santa Coloma de Gramenet… Per a mi, és fonamental.”

L’Onze de Setembre, la Diada de Catalunya

A la diada, Núria Parlon participarà de l’ofrena floral la senyera juntament amb les entitats culturals i socials a Santa coloma de Gramenet, per assistir a la tarda en la celebració institucional de Sant Boi de Llobregat per tal de commemorar la trobada que fa 40 anys va permetre la primera Diada de Catalunya.

 

- Publicitat -
APP CANAL150

1 comentari

 1. Dice Núria Parlon, “Nosaltres som d’esquerres, però si la gent no ens veu d’esquerres, llavors tenim un problema. Ens falta un relat, per això ens hem de renovar” 
  Ser de izquierda no lo definen unas palabras o un deseo, lo definen sus propuestas sus hechos y la propia práctica.
  Si el nuevo relato que Núria que quiere hacer, es de cambiar las caras y tener un aparato de propaganda, para adultera y seguir pisoteando los principios de la izquierda, tendrá muy poco recorrido, la Catalunya o la España de hoy no lo permitir-ar.
  Los triunfos electorales que a obtenido en STG, son triunfos propiciado mas por los errores de la izquierdas que no por las políticas que su gobierno a realizado en la ciudad, no son triunfos que tenga una base social, o una cultura de participación en la ciudad.
  Ud. reconocerá que mas de 25 años de poder en la ciudad, no es fácil desmontar una estructuras y una red, que muchas familias viven de los favores de esta administración.
  Una muestra es que al PSC, no le a pasado factura los casos de corrupción, lo mismo que le pasado al PP.
  Nuria ser de izquierdas, es reconocer el derecho a decidir libremente a las personas.
  Nuria ser de izquierdas, es reconocer que que hoy existen clases en nuestra sociedad, hay que definir para quien se gobierna, no se puede mantener un discurso una imagen de izquierdas y después crear leyes que beneficia a los poderosos.
  Para terminar le deseo lo mejor para Ud. y su partido, pero por favor los valores de la izquierda
  no es un lavado de cara o cambiar un nuevo relato.

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here