Neix el projecte ‘Santa Coloma Gastronòmica’ amb una vintena de propostes culinàries per ubicar la ciutat en els circuits gastronòmics metropolitans

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

L’aposta de Santa Coloma de Gramenet per la gastronomia i pel turisme de proximitat conflueixen ara per donar peu al nou projecte ‘Santa Coloma Gastronòmica’.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

‘Santa Coloma gastronòmica’ neix per donar un pas endavant en la promoció turística de la ciutat, posant en valor la qualitat i diversitat de la seva gastronomia. 

Santa Coloma apunta alt i es vol situar com a destinació turística de l’àrea metropolitana. Es va apostar de forma seriosa promovent el patrimoni històric i cultural, es va situar en el mapa universitari amb el Campus de l’Alimentació, ha treballat en la dinamització de la llera del Besòs i la Serralada de Marina i ara fa un salt important en el terreny gastronòmic. Per fer més visible el sector de la restauració de Santa Coloma el paper del xef Víctor Quintillà, propietari del restaurant Lluerna amb una estrella Michelin, ha estat important al aconseguir situar a la ciutat en el punt de mira internacional. Tots el colomencs i les poblacions de l’entorn, però, ja sabien de la qualitat dels bars i restaurants de la ciutat, com explica el regidor de Promoció Econòmica, Pedro Cano.»Són bars anònims que coneix la gent del carrer i que són els que han donat l’impuls. Són els ‘casa Juanito’ o ‘casa Pepito’ que han elevat el nivell gastronòmic de la tapa quasi a la categoria de Guia Michelin», va comentar el regidor en la presentació del projecte ‘Santa Coloma Gastronòmica’.

Santa Coloma deGustaLa primera iniciativa d’aquest projecte és el programa d’activitats anomenat ‘Santa Coloma deGusta’, que consta d’una vintena d’experiències gastronòmiques que es faran a la ciutat de l’1 al 31 de maig. Tot plegat va se presentat el passat divendres dia 15 per l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, a l’Escola de Restauració de Santa Coloma. Va estat acompanyada pel director del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) -ubicat al Recinte Torribera- Màrius Rubiralta; els xefs Víctor Quintillà i Francesc Armengol dels restaurants Lluerna i Ca n’Armengol, respectivament; la presidenta de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma (ACI-Tot a mà), Laia Muñoz; la presidenta de Fondo Comerç, Mª Teresa Castellví, i representants de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR), tots col·laboradors del projecte. També han estat presents els estudiants de l’Escola de Restauració i la directora del centre, el tinent d’alcaldessa responsable de Promoció econòmica, Comerç, Ocupació i Promoció de la Ciutat, Esteve Serrano, i el regidor ponent de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, Pedro L. Cano.

‘Santa Coloma deGusta’: més d’una vintena d’experiències gastronòmiques

Durant el mes de maig podrem gaudir de tallers de maridatges de formatges i vins, de cerveses artesanes, de cuina per a nens i nenes, show cookings, sopars i fires de productes de proximitat, entre d’altres activitats previstes (programa: www.gramenet.cat/santacolomadegusta ).

Els  28 bars i restaurants de la ciutat de l’1 al 31 de maig protagonitzaran ‘Santa Coloma deGusta’ oferiran un plat especial, elaborat per a l’ocasió, amb maridatge de vi o cervesa, tot per de 3-5 euros. Els locals estaran identificats amb la marca ‘Santa Coloma gastronòmica’.

Santa Coloma deGusta 3
Fotografia: Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

“L’objectiu principal de ‘Santa Coloma gastronòmica’ és posicionar la singularitat i la qualitat de la gastronomia colomenca dins l’àrea metropolitana de Barcelona i, en definitiva, que Santa Coloma formi part dels circuits gastronòmics metropolitans”. va destacar l’alcaldessa Núria Parlon.

A més dels 28 bars i restaurants participants, col·laboren en el projecte i organitzen activitats del ‘Santa Coloma deGusta’, el Campus de l’Alimentació de la UB, la Diputació de Barcelona (Parc a Taula), les entitats de comerciants Fondo Comerç, ACI-Tot a mà, l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR), entre altres. També organitzen activitats l’entitat Ajuda’m, Conreu SerenySlow Food, entre altres. Alhora el projecte rep el suport de la Generalitat de Catalunya, dins la iniciativa Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016’.

Santa Coloma deGusta 2Nova aplicació gastronòmica de realitat augmentada

També forma part del projecte una aplicació de mòbil de realitat augmentada per conèixer al detall les experiències gastronòmiques que podran viure els comensals a Santa Coloma.

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here