La Mostra de films de dones, arriba a Santa Coloma

0
224
Mostra_films_dones_canal150_gramenet

A l’Octubre arriba a Santa Coloma La mostra es mou. Una iniciativa que vol acostar al territori la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, en la seva 28ª edició.

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona és un festival que va començar la seva trajectòria el juny de 1993. Té com a objectiu la promoció del cinema dirigit per dones, visibilitzant la cultura audiovisual femenina i projectant filmografies de directores d’arreu del món, evidenciant d’aquesta manera la importància de la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual.

Després de gairebé tres dècades d’història, la Mostra ha esdevingut un espai cultural estable i una plataforma d’exhibició alternativa cada vegada més compromesa amb el debat sobre els processos creatius.

Aquesta tardor i en un format online, degut a la mesures de seguretat produïdes per la pandèmia del Covid19, la mostra arriba a Santa Coloma i  durant 4 sessions gaudirem de cinema digital per dones, aglutinades sota el fil conductor “Dones i Espai”.

Una programació per reflexionar sobre com les dones transformen els espais on participen: transformant la història, la societat, la realitat. Així com la necessitat de generar espais feministes que qüestionin l’androcentisme amb el que s’han concebut tant els espais físics com simbòlics que envolten el dia a dia de la dona.

Films de la mostra

 • 8/10/20. Paris was a woman. Greta Schiller i Andrea Weiss. Gran Bretanya 1995 (74′)
  • Reconstrucció documental de la comunitat creativa formada per diverses dones que van coincidir a París a principi del segle XX, quan era la capital cultural del món. Greta Schiller ofereix una visió poc coneguda d’aquesta ciutat, situant-hi els trajectes de les escriptores Colette, Gertrud Stein, Djuna Barnes; les pintores Romaine Brooks i Marie Laurencin; les fotògrafes Berenice Abbott i Gisèle Freund, i la periodista Janet Flanner i les editores i llibreteres Sylvia Beach i Adrienne Monnier.
 • 15/10/20. Tódalas mulleres que coñezo . Xiana do Teixieiro, Espanya, Espanya, 2018. (71’)
  • Un film en tres actes que són, també, tres  converses entrellaçades i intergeneracionals al  voltant de les vivències als carrers i a l’espai  públic de diverses dones. Però, ¿Com parlar  d’experiències de por sense articular un discurs  de la por? Xiana do Teixeiro se’n surt amb un  cinema directe i radical que evidencia, per  acumulació quasi sil·logista, la violència  estructural contra les dones i el frau del mite de  la igualtat. 
 • 22/10/20. Espero tua (re)volta .Eliza Capai, Brasil, 2019. (93’ )
  • Retrat polifònic del moviment de protesta que  va ocupar les escoles de Sao Paulo (Brasil) en  demanda d’una educació pública i de qualitat.  Protagonitzat per tres dels i les joves que van  liderar les lluites estudiantils, el film narra els eixos  centrals de la revolta, des de 2013 i fins a  l’arribada de Jair Bolsonaro a la presidència.
 • 29/10/20. The Arxivettes. Megan Rossman, Estats Units-Austràlia, 2018. (61’ )
  • “La nostra història estava desapareixent tan de  pressa com la fèiem”. Amb aquesta certesa,  Deborah Edel i Joan Nestle van fundar, a  Brooklyn, els Lesbian Herstory Archives, la  col·lecció amb materials de lesbianes i al voltant  de lesbianes més gran del món. Durant més de  40 anys, aquesta organització s’ha dedicat a  prevenir que la història de les lesbianes acabés,  literalment, a la paperera. Ara les fundadores  tenen més de setanta anys i el grup afronta  diversos reptes: la transferència de lideratge, els  canvis tecnològics, el moment polític als EEUU i  la nova crida a l’activisme feminista i lèsbic.

Com participar?

 • Cal inscripció prèvia a lacibainfo@gramenet.cat tot indicant a l’assumpte “inscripció la mostra es mou”.
 • A les persones inscrites se’ls facilitarà un enllaç per correu electrònic i durant tot aquell dia podran veure la pel·lícula i la presentació que l’acompanyarà.
 • Des de l’organització de La Mostra s’ha enregistrat un vídeo de presentació de cadascuna de les pel·lícules programades per tal que el públic pugui veure-la abans o després de la pel·lícula, a elecció de cada persona. Es tracta d’un vídeo en el qual una persona de l’equip de la Mostra parlarà en profunditat de la pel·lícula, donant claus interpretatives, contextualitzant-la, etc.
 • També podeu participar a Twitter o Facebook, fent servir els hashtags #filmsdones #lamostraesmou #santacoloma, fent-nos arribar les vostres impressions i les compartirem a les xarxes.

cartelgeneral_Ciba_Canal150_gramenet

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here