Marea Blanca crida a “zapatear” en Defensa de la Sanitat Pública

0
209
Campanya_zapateando_defensa_Sanitat_Publica

El passat dilluns 13 de juliol es va realitzar una nova campanya en defensa de la Sanitat Pública, Zapateando, organitzada per Marea Blanca i amb el suport de Santako diu Prou, i altres col·lectius

Sota el lema “Zapateando, la Festa de la Sabata“, Marea Blanca feia una  convocatòria a concentrar-se davant de la Conselleria de Salut i portar a l’Honorable Alba Vergés i Bosh (Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya) sabates velles per la seva gestió.

Campanya_zapateando_defensa_Sanitat_Publica

Manifest entregat a la Consellera de Salut Alba Vergés

A la concentració es va llegir el següent manifest:

Honorable Consellera de Salut: Alba Verges

Durant tot aquest temps de confinament a causa del COVID19, la ciutadania en general i persones afectades en particular hem acatat totes les directrius que des de les institucions
sanitàries es recalcaven dia rere dia, entenent molt bé la situació d’excepcionalitat i les prioritats per atendre persones malaltes de COVID19.

La majoria d’activitat programada i visites presencials, no urgents, han quedat postergades en espera que els plans de desescalada permetin reprendre una activitat normalitzada.

Durant tot el temps de confinament què hem pogut aprendre com a ciutadania?

  • Que podem cuidar-nos soles i en xarxa comunitària.
  • Que potser no hem de ser tan dependents dels serveis sanitaris, sobretot quan estem sanes.
  • Que hem de recuperar capacitat d’autocura per poder prendre decisions sobre el nostre cos i la nostra salut.

Però ara que s’estan obrint tendes, bars, terrasses i cinemes, creiem que ha arribat l’hora d’obrir, amb majúscules, els CENTRES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA. Entrar en una nova normalitat vol dir recuperar aspectes bàsics de l’atenció sanitària que centrem en:

  • La presencialitat, visites presencials que són i seran necessàries i que les visites telefòniques i les videoconferències mai podran substituir.
  • La longitudinalitat, és a dir que l’atenció sigui realitzada pels professionals de referència,
    sempre els mateixos.

Creiem que l’organització en els CAPs per tasques, visites no presencials, etc. ha sigut molt útil durant el pic de la pandèmia, però l’Atenció Primària ha de recuperar les dimensions que la defineixen: accessible, integral, resolutiva, continuada i longitudinal.

Posar barreres a la porta d’entrada del sistema sanitari de proximitat per més temps és un error perquè provoca cues innecessàries al carrer, confon la població i es desvia la demanda cap a altres serveis (061, urgències..) justament quan en temps de post-pandèmia es fa imprescindible per atendre totes les necessitats presents i les acumulades durant aquests últims mesos.

Per tant, demanem els recursos i personal necessari perquè l’Atenció Primària pugui entomar tota la tasca que té assignada, inclosa l’atenció sanitària a les residències de gent gran.

ES HORA D’OBRIR TOTS ELS CAPS I CONSULTORIS TANCATS Y NO AL TANCAMENT DE SERVEIS D’URGÈNCIES . TOT AMB SEGURETAT, PRUDÈNCIA I RESPONSABILITAT.

ES HORA D’ANAR CAP A LA NORMALITAT. NO MÉS BARRERES

Barcelona, 13 de Juliol del 2020

concentració_defensa_sanitat_pub

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here