L’horari d’estiu del Parc Fluvial, entra en funcionament

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

Des d’ahir, dia 21 de juny i fins al 20 de setembre el Parc Fluvial de Besòs romandrà obert des de les 10:00 h. fins les 21:00 h.

Santa Coloma ja fa temps que reclama que s’ampliïn els horaris d’accés al parc fluvial del Besòs per adaptar-los a l’ús real dels ciutadans.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Parc fluvial Besòs Santa Coloma de GramenetContínuament podem constatar que hi ha molts veïns que practiquen esports, fan l’anomenada «ruta del colesterol», o simplement passegen al llarg del riu, i es veuen obligats a saltar les tanques d’accés per poder entrar a la zona des de primera hora, ja que el parc no obre fins les deu del matí. Aquesta és una de les peticions que van ser incloses en una moció que es va aprovar en un ple municipal de Santa Coloma de Gramenet, en què també es va reclamar la redacció d’un pla de recuperació i millora ecològica del riu Besòs i un nou pla d’usos del parc fluvial perquè es considera que el que hi ha vigent està desfasat.

‘hi ha molts veïns… es veuen obligats a saltar les tanques d’accés per poder entrar a la zona des de primera hora, ja que el parc no obre fins les deu del matí’

Però es que això no depen únicament de l’ajuntament de Santa Coloma. La gestió d’aquest parc que forma part del continu urbà de les ciutats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac, està en mans de la Diputació de Barcelona. Té encomanada la gestió d’aquest Parc Fluvial del Besòs, que duu a terme mitjançant l’equip de l’Oficina Tècnica d’Acció Territorial de l’Àrea d’Espais Naturals.

Òrgans de coordinació

El Conveni de col·laboració per a l’assumpció de la gestió, el manteniment i la conservació del Parc Fluvial del Besòs estableix dos òrgans de coordinació: la Comissió de Seguiment, la qual és el marc ordinari per compartir informacions i/o projectes que vinculen la gestió del Parc, així com per establir estratègies comuns front noves problemàtiques; i la Comissió Tècnica, que és un òrgan de caire tècnic per a la col·laboració i coordinació dels ajuntaments i consorci amb l’ens gestor del Parc.

Comissió de Seguiment

La Comissió de Seguiment del Parc Fluvial del Besòs té la composició següent:

President

 • El President – Diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Vocals

 • Un representant de l’Ajuntament de Barcelona
 • Un representant de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
 • Un representant de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
 • Un representant de l’Ajuntament de Montcada i Reixac
 • Un representant del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs
 • Quatre representants de la Diputació de Barcelona

Secretari

 • El cap de l’Oficina Tècnica d’Acció Territorial de la Diputació de Barcelona

Comissió Tècnica

La Comissió Tècnica del Parc Fluvial del Besòs té la composició següent:

Director

 • El cap de l’Oficina Tècnica d’Acció Territorial de la Diputació de Barcelona

Tècnics

 • Un representant de l’Ajuntament de Barcelona
 • Un representant de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
 • Un representant de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs
 • Un representant de l’Ajuntament de Montcada i Reixac
 • Un representant del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs
 • Dos representants de l’Oficina Tècnica d’Acció Territorial de la Diputació de Barcelona

Pla d’usos del Parc Fluvial del Besòs

El Pla d’Usos del Parc Fluvial del Besòs és el document que regula les activitats que s’admeten a la Zona d’ús públic del parc, els horaris d’obertura i el control de l’accessibilitat en els accessos.

Usos admesos

El pla defineix els usos admesos a les 22 hectàrees de gespa trepitjable i al viari asfaltat que es desenvolupa al llarg de gairebé 5 quilòmetres a ambdós marges del parc.

 •  A la zona de gespa s’hi admeten en general totes aquelles activitats d’oci i esbarjo en concepte individual o en grups, sempre que no provoquin interferència entre els ocupants i siguin compatibles amb el manteniment de la vegetació i les instal·lacions.
 • Al viari asfaltat s’hi admet el passeig a peu, a cavall i en bicicleta. L’amplada del marge esquerre permet que la circulació en bicicleta es pugui realitzar en un carril segregat degudament senyalitzat, sempre a una velocitat moderada que garanteixi la seguretat de tots els usuaris.

 Usos no admesos

 • No s’admet el bany al riu ni cap ús ni activitat que comporti un contacte amb la làmina d’aigua.
 • No s’admeten vehicles a motor tret dels emprats en les tasques de manteniment i dels vehicles d’emergència que puntualment hagin d’accedir al parc.
 • No s’admeten competicions esportives, concerts, fires o activitats multitudinàries.

Us deixem l’enllaç d’un article de Sergi Ortiz sobre el tema

https://canal150gramenet.com/per-quan-un-canvi-dels-horaris-dutilitzacio-del-parc-fluvial-del-riu-besos/

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here