Les Marietes, les guardianes de la natura a Ecometropoli

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

Aquest diumenge entre les 11:30 i les 13:30,  l’Ecometropoli, Centre d’Educació Ambiental, organitza una jornada en la qual ens explicarà l’importància i els beneficis de les marietes pel nostre entorn natural més proper

En aquesta activitat, pensada per a totes les edats, de la mà de Diego Fernández podrem ser conscients de la importància que tenen els insectes, i especialment les marietes per preservar el nostre entorn.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Les marietes

La marieta és un insecte d’una família d’escarabats menuts de colors lluents molt atractius amb fons vermell, carabassa o groc i un nombre variable de taquetes negres. Tenen un cos pla per davall i bombat per damunt.

Són considerats insectes beneficiosos perquè en general són depredadors de pugons i pasteretes. Sovint han estat utilitzats en la lluita biològica contra plagues.

Se’n troben per tot el món i actualment se’n coneixen unes 4.500 espècies, algunes de cosmopolites pel fet que han estat transportades per combatre poblacions de determinats insectes que atacaven els conreus.

És un insecte molt popular entre els infants, que se’ls posaven al palmell de la mà i li cantaven cantarelles abans que arrenqués el vol. També servia a les noies a interrogar el cosmos sobre l’amor que els era promès.

“Sabies que les marietes són les nostres aliades per mantenir a ratlla les plagues perjudicials de pugons?

Vine i amb l’ajut de l’expert Diego Fernandez podràs conèixer els beneficis que ens donen a les persones i sabràs quantes espècies conviuen amb nosaltres.

A més, podràs construir el teu propi refugi de marietes per instal·lar-lo al teu pati, hort domèstic, terrassa o jardí.”

Places limitades. Cal inscripció prèvia trucant al 618 007 230 de 09:00 a 14:00 o al correu ecometropoli@gramenet.cat.

 

l’Ecometropoli, Centre d’educació Ambiental

Reciente Torribera – Pavelló Montserrat – C. de Prat de la Riba, 171

Marietes, les guardianes de la natura

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here