L’acte de l’Ofrena Floral de l’11 de Setembre reduït a mínims

0
234

No ha pogut ser, l’acte de l’Ofrena Floral d’homenatge de la Senyera amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2020 també és suspèn.

Degut a la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia de la Covid-19 i de la regulació aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya que limita les activitats públiques i privades, a un màxim de 10 persones, l’Ajuntament de Santa Coloma decideix suspendre la tradicional ofrena floral col·lectiva d’homenatge a la Senyera que es realitza per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, 11 de Setembre.

Un acte d’homenatge reduït a mínims

La Corporació Municipal, en nom i representació de tota la ciutadania farà l’homenatge institucional a la senyera, sense públic i de manera reduïda el pròxim 11 de Setembre.

Manifestacions reivindicatives de les entitats sobiranistes

Per evitar aglomeracions i la propagació del coronavirus, la manifestació de l’11 de setembre, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, serà combinada, entre una mobilització presencial i una de virtual.

Mobilitzacions presencials

Les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium Cultural, continuen plantejant una manifestació reivindicativa, però descentralitzada, amb concentracions davant d’edificis de l’Estat. 

Les agències tributàries, les oficines de la Seguretat Social i les del SEPE (Servei Públic del Treball Estatal) seran els punts de reivindicació independentista per “denunciar la discriminació que pateix Catalunya”.

L’ANC-Gramenet per la independència organitza una cadena humana a Santa Coloma per la Diada 2020

L’ANC farà una concentració/cadena humana a les 18:00 organitzada per Santa Coloma de Gramenet per la Independència.

La concentració/cadena humana de la Diada 2020 a Santa Coloma de Gramenet tindrà lloc a la Pl. Vila – Passeig Llorenç Serra – Pg. de la Salzereda.

L’aforament és limitat i la inscripció es fa per rigorós ordre a través d’aquesta web.

L’acte s’iniciarà puntualment a les 18 h de la tarda i acabarà cap a les 19:00.

L’ANC ha confirmat que hi haurà 107 punts de concentració arreu de Catalunya i es preveu aplegar-hi unes 48.000 persones.

Una diada amb una mobilització virtual solidària

L’ANC i Òmnium Cultural també treballen amb una mobilització virtual per reduir la concentració de gent i es farà en un format solidari.

Es farà a través del web xarxaindependencia.cat, una plataforma per recaptar diners per fer front a l’emergència social i econòmica del país.

La iniciativa consisteix a comprar un codi QR que donarà accés a diversos enllaços.

Allà hi haurà cinc blocs, que correspondran a cinc àmbits diferents, com la salut o la cultura, i es podrà decidir on es vol destinar la donació.

Recordem l’acte del 2019 a la nostra ciutat

L’any passat més de 80 entitats, associacions veïnals, grups culturals i altres entitats, van participar en aquest acte tradicional.

L’acte va finalitzar amb la tancada dels Gegants Vells, Silvestre i Coloma, juntament amb el capgròs Francisquet Plà que estaven exposats al vestíbul de l’Ajuntament, i amb l’audició de sardanes organitzada pels Amics de la Sardana del Centre Excursionista PuigCastellar.

Si voleu tornar a gaudir de l’acte de la Diada de Catalunya del passat any podeu veure l’acte gravat per Canal150.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here