La Flama del Canigó arriba a Santa Coloma de Gramenet

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

Des de mitjans del segle passat que la Flama del Canigó s’escampa per tot el territori català arribant també a la nostra ciutat

La nit del 22 al 23 de juny és quan al cim  del Canigó es reparteix la flama que durant tot l’any ha estat guardada al Castellet de Perpinyà.

A partir de mitjanit, la flama baixa del cim del Canigó i pren rutes diverses que l’escampen per tot el país.

Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Des de fa una colla d’anys que l’acte de l’arribada de la Flama del Canigó l’organitza Òmnium Cultural i hi participen tot de colles del Centre de Tradicions Catalanes Joan Peirò en la cerimònia de benvinguda.

La Colla de Trabucaires de Santa Coloma, La Colla de Castellers de Santa Coloma de Gramenet, la Colla de Laietans de Gramenet, La Colla de Gegants i Capgrossos, Colla de Grallers, Bruixes de Gramenet, Draconaires de Santa Coloma, Dansa Triballcoloma i el Club Ciclista Colomenc han participar d’aquest tradicional acte.

La Carme Forcadell és l’autora del missatge de la Flama del Canigó d’enguany

Aquest any es va decidir que Carme Forcadell fos l’encarregada de donar el missatge. L’expresidenta del Parlament, que fa un any i tres mesos que està a la presó, ha reclamat que es mantingui encesa la flama de la llibertat i la democràcia.

Flama del Canigó 2019
Flama del Canigó 2019
- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here