Jornada de portes obertes i reconeixement als voluntaris dels “Dinars en Companyia”

Un projecte "molt enriquidor" orientat a fomentant les relacions socials i prevenint situacions de solitud i aïllament

- Publicitat -
 

El dia 21 de març la Fundació Catalunya – La Pedrera va realitzar una jornada de portes obertes per donar a conèixer un dels seus projectes en la que Santa Coloma de Gramenet va ser pionera. Es tracta del projecte “Dinar en companyia”

Aquest projecte ofereix un servei de menjador per a persones grans que viuen soles o que comencen a tenir problemes per a preparar correctament els seus àpats diaris i que desitgen compartir aquest moment del dia amb altres persones en la seva mateixa situació.

- Publicitat -

La força del voluntariat

Voluntaris com en Joaquim Ribera, l’Angeles Vico, la Isabel Martín, l’Angel Juan Fernández, són els veritables protagonistes, juntament amb els usuaris del servei.

Tot ells formen part de l’equip de persones que ofereixen el seu temps lliure per a participar d’aquest projecte d’acompanyament. La Fundació Catalunya-La Pedrera es va encarregar de formar per oferir un servei de qualitat i perquè puguin vetllar pel benestar emocional dels participants.

Un menjador, però sobretot, un punt de trobada

Les persones grans troben en l’Espai Social de la fundació, ubicat en l’avinguda Banus Baixa, 110, un punt de trobada i de relació amb altres participants, fomentant les relacions socials i prevenint situacions de solitud i aïllament.

I com no, també gaudeixen d’un àpat saludable i equilibrat a un preu molt assequible, per sota dels preus de mercat que garanteix un àpat diari que té en compte en la seva elaboració, les necessitats nutricionals de les persones.

Programa “Dina en Companyia

Què és?

A Santa Coloma, fruit de l’acord amb diferents institucions i empreses privades, impulsa programes adreçats a les persones grans dins el programa anomenat “Dina en companyia” que pretén assegurar una adequada alimentació de les persones grans alhora que contribueix a la seva socialització. Aquestes persones poden dinar tant a espais concrets, com per exemple, la Fundació Catalunya – La Pedrera, com en d’altres residències de la Tercera Edat de Santa Coloma.

Qui ho pot demanar?

Totes les persones majors de 65 anys que visquin soles i tinguin dificultats per fer-se el dinar.

Com es pot fer?

Les persones interessades hauràn de ser derivades pels professionals dels Serveis Socials Municipals, mitjançant les ODAF, o bé pel Departament de Dependència i Vulnerabilitat de l’Ajuntament de Santa Coloma.

Preu

Es tracta d’un preu social que pot variar en funció d’on es porti a terme el dinar. Va des de la gratuitat fins als 4€.

Tel. 93 386 82 46

Correu electrònic

Horaris

de dilluns a divendres
de 10 a 13 h i de 16 a 20 h

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here