Ilias Fifa, una Medalla d’Or amb “sabor colomenc” (vídeo)

Va arribar a Santa Coloma cercant un món millor on poder realitzar els seus somnis, en aquest cas poder competir a les olimpíades de Rio de Janeiro.
Deu anys després a Amsterdam, on va anar com el fondista espanyol amb la millor marca, i després d’un espring final d’infart en la prova dels 5.000 m, ha aconseguit el seu somni.

Ilias Fifa, una història de superació

Els 17 anys va sortir de Tanger, arribant a Espanya en els baixos d’un camió. Va marxar del Marroc com tants altres homes buscant un futur. Com no tenia els 18 anys, va estar ingressat en un centre de menors de Santa Perpetua de Mogoda. Va passar per altres centres d’immigrants i finalment es va poder establir on viu actualment, a Santa Coloma de Gramenet.

- Publicitat -
DeliverySC

Els 17 anys va sortir de Tanger, arribant a Espanya en els baixos d’un camió. Va marxar del Marroc com tants altres homes buscant un futur

Fifa va haver de combinar la seva passió per l’atletisme amb un treball a mitja jornada en una empresa de neteja de pàrquings. Va destacar en l’Agrupació Atlètica de Catalunya sota les ordres de l’entrenadora Esther Rodriguez, on va anar progressant fins a arribar a captar l’atenció del FC Barcelona. També va canviar de preparador, sent actualment el també colomenc Rafael Caro.

En 2013 la Federació del Marroc va intentar convèncer a Fifa perquè competís pel seu país. Però finalment va escollir representar Espanya, després d’aconseguir la nacionalitat l’any 2015.

Ilias Fifa resideix a Santa Coloma de Gramenet, i és un habitual usuari de les Pistes d’Atletisme Antonio Amorós on entrena sota la direcció del seu tècnic, el també colomenc, Rafa Caro.

“Por que no estar entre los 5 primeros” comenta Ilias Fifa

Ahir a Santa coloma se’l va homenatjar per la Medalla d’Or aconseguida en la prova de 5.000 metres llisos al Campionat d’Europa d’Atletisme, realitzat a Amsterdam.

Ara marxarà a Sierra Nevada per seguir preparant-se i en menys d’un mes, competirà amb la samarreta d’Espanya en els Jocs Olímpics a Rio de Janeiro.

- Publicitat -
DeliverySC
 
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here