Gran actuació de l’Orfeo Tanit en el concert clausura del 20 aniversari

L'Orfeó Tanit, coral que forma part del Centre Excursionista Puigcastellar, com a secció des de 2010, té com a objectiu recuperar les tradicions i la memòria popular, així com portar els seus cants més enllà de Santa Coloma.

L’Orfeó Tanit va representar, el passat dissabte 26, en el Teatre Sagarra, de la mà del seu director Àngel Villagrasa, el Rèquiem de Mozart.

Per tancar la celebració del 20è aniversari de l’entitat (1996-2016), la coral va interpretar el Rèquiem de Mozart. Obra mestra del geni de Salzburg, que va deixar incompleta i que va finalitzar el seu alumne Süssmayr. Aquest obra representa una de les obres simfònica-coral més important de la història de la música i un gran repte per a la coral de Santa Coloma de Gramenet.

- Publicitat -
DeliverySC

“Aquesta obra ha suposat tot un repte per l’Orfeó, ja que per una coral amateur, sense una base musical, interpretar una obra tan complexa i exigent no és tasca fàcil, calen moltes hores d’assaigs, estudi i dedicació per part de tots”, segons paraules d’Àngel Vilagrasa, director de la Coral (músic, diplomat en clavicèmbal i professional de la música).

Requiem Mozart Coral Santa ColomaL’actuació va tenir dues parts, una primera basada en interpretacions del repertori de peces habituals de l’Orfeó a  cappella i una segona part amb una selecció del Rèquiem de Mozart: Introitus, Kyrie, Dies israe, Tuba mirum, Rex tremendae, Recordare, Lacrimosa, Sanctus, Benedictus.

Més de 50 participants componien la coral

Màgnifica interpretació i posada en escena amb més de 50 cantants de diferents corals que es van afegir com la Coral Madrigalistes de Catalunya, el Cor Exaudi de Barcelona, l’Orquesta The Ripieno Consort i els solistes vocals: Mónica Muñoz (Soprano), Aranzazu García (contralt), José Ignacio Lagos (Tenor) i Vicent de Soomer (Baix).

El concert va finalitzar amb la Ave Verum Corpus, una de les últimes obres escrites per Mozart al 1791. Amb aquesta peca es posava el punt i final, a una sensacional actuació de l’Orfeo Tanit i de tots els cantants i músics que acompanyaven a la coral de Santa Coloma de Gramenet, en un imponent Teatre Sagarra.

Si ets vas perdre aquest emocionant concert, et deixem un petit vídeo per que pugis gaudir una miqueta d’aquest Rèquiem de Mozart.

 

Felicitem a l’Orfeó Tanit per al seu treball i esperem gaudir de més vetllades com aquestes!

- Publicitat -
DeliverySC
 
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here