Fundació Tallers ‘les administracions de l’estat i de la Generalitat no atenen les nostres necessitats’

Les entitats del sector de la discapacitat continuem amb les mobilitzacions per denunciar que les administracions de l’estat i de la Generalitat no atenen les nostres necessitats

10 anys de deteriorament del finançament de les entitats, provocada per les retallades i congelacions del finançament públic

Des de la Fundació Tallers es sumem a la manifestació convocada per AEES Dincat a Barcelona el dijous dia 11 d’abril, per exigir millores en el finançament dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats i dels Centres Especials de Treball

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

La manifestació de Barcelona començarà a les 11 hores a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya i farà un recorregut que passarà  pel Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat i acabarà davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat

10.000 llocs de treball estan en risc!

“Fa mesos que les entitats socials que atenem a persones amb discapacitat intel·lectual estem fent incidència per denunciar l’infrafinançament dels Centres Especials de Treball (CET) i dels serveis d’atenció que prestem.

Entitats socials que tenen com a objectiu generar i mantenir llocs de treball per milers de persones amb discapacitat amb especials dificultats

Arribem a aquesta situació després de 10 anys de deteriorament del finançament de les entitats, provocada per les retallades i congelacions del finançament públic.

A aquesta situació s’ha d’afegir que tenim uns models d’atenció i finançament que no s’han actualitzat en els darrers 20-25 anys i que no responen a problemàtiques actuals com l’envelliment prematur de les persones amb discapacitat intel·lectual i d’especials dificultats (ED), entre altres.

A més, i com a fet agreujant d’una situació ja de per si complicada, la pujada de l’SMI, que és un avenç social indiscutible, no ha vingut acompanyada de les suficients mesures polítiques de suport per persones amb discapacitat que treballen en els Centres Especials de Treball.

Aquesta manca de compromís polític posa en risc la viabilitat de les entitats socials que tenen com a objectiu generar i mantenir llocs de treball per milers de persones amb discapacitat amb especials dificultats.

2019 i 2020 desapareixeran 1.580 llocs de treball de persones discapacitat amb especials dificultats

Els 10.000 llocs de treball d’aquestes persones dels Centres Especials de Treball estan en greu risc i són indispensables per garantir la inserció laboral amb oportunitats per tothom.

Resposta insuficient per part de les administracions que està portant als límits al sector

Davant d’aquesta greu situació, la resposta dels governs, tant del de la Generalitat com del de l’Estat, ha estat clarament insuficient i en cap cas està donant resposta a les necessitats d’un sector ofegat des de fa anys.

infrafinançament dels Centres Especials de Treball com Fundació TallersLa situació ha arribat al límit i les conseqüències de tot plegat ja sobrepassen la capacitat de les entitats i, lamentablement, tindran un impacte directe sobre la qualitat de vida de les persones ateses i les seves famílies.

La manca de solucions reals i urgents provoca una gran desprotecció d’aquestes persones i les col·loca en un escenari de gran vulnerabilitat i incertesa.

Des de la responsabilitat i compromís social, cal denunciar-ho i exigir solucions urgents. Tots i totes ens hi podeu ajudar, tots i totes podem canviar el futur si ens fem escoltar.

Cal aixecar la veu

I exigir millores en el finançament dels Centres Especials de Treball i dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

Per denunciar que entre 2019 i 2020 desapareixeran 1.580 llocs de treball de persones discapacitat amb especials dificultats. A mig termini, aquesta xifra pujaria fins a 10.000 llocs de treball que estaran en greu risc.

I per denunciar que la precarització del finançament públic està arribant al límit i que començarà a afectar a la qualitat en l’atenció a les persones i les condicions laborals del professionals.”

Font: Carta informativa elaborada l’AESS DINCAT

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here