Avui, 12 de maig de 2019, s’ha realitzat, un any més, la jornada de reciclatge europea Let’s Clean Up Europe al Parc Fluvial del Besòs.

El Let’s Clean Up Europe és una jornada de reciclatge comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llancem de forma incontrolada sobre la natura i promoure la sensibilització mitjançant la recollida de residus als boscos, platges, rius, parcs…

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Des del 2015, Santa Coloma de Gramenet està participant en aquesta jornada europea de reciclatge, iniciativa promoguda per les empreses colomenses ARG neteges i MarquetingDissenyWeb, a la que any darrere any s’ha sumat altres empreses i entitats com Fundació TallersEcometrópoliParq de la Cordillera de Marina, la Federació d’Associacions de Veins i Veïnes (Favgram) i CANAL150 gramenet. Així com el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma i l’Agencia Catalana de Residus, Generalit i Comissió d’Europea.

A les diferents edicions, s’han recollit residus al Parc de la Bastida, a l’entorn de la Font de l’Alzina, i en aquestes últimes edicions al Parc Fluvial del Besòs.

Més de 100 voluntaris en l’edició d’enguany

Desprès de 5 anys, podem dir que el Let’s Clean Up Europe s’està consolidant a la nostra ciutat com una jornada de referència en el reciclatge.

Aquest any s’han recollit un total de 781,28 Kg de residus i s’ha estalviat 340.161,89 gr. d’emissions de CO2

Enguany més de 100 persones, entre grans i petits,  han participant en diferents grups recollint residus del riu i del parc fluvial, així com del camí del riu cap a Montcada.

Cada grup anava identificat amb un mocador de color, i amb guants de protecció i bosses per recollir la brutícia.

La jornada ha començat a les 10 del matí amb les inscripció prèvies, la recollida de material i una explicació dels tècnics d’Ambiens, que són els encarregats de classificar i pesar aquests residus, una vegada els participants porten les escombraries trobades.

781,28 Kg de residus que ja no hi son al Parq Fluvial que equivalen a un estalvi de estalviat 340.161,89 gr. d’emissions de CO2

Aquest any s’han recollit un total de 781,28 Kg de residus i s’ha estalviat 340.161,89 gr. d’emissions de CO2.

Pot semblar una dada petita, però amb totes les iniciatives que s’han fet a nivell europeu, aquest cap de setmana, s’ha donat una bona empenta al reciclatge i a la lluita contra el canvi climàtic.

Pesca Científica

Paral·lelament a la jornada del Let’s Clean Up Europe també s’han organitzat altres activitats com la pesca científica de peixos organitzada per Ecometropoli i en la que col·labora la Universitat de Barcelona i de la mà de la Dra. Mª Dolors Vinyoles.

S’ha realitzat un cens de peixos del riu Besòs i s’ha determinat quines espècies estan presents i quin és el seu estat de salut i les seves característiques.

Algunes espècies capturades s’han pogut observar com se’ls mesurava, estudiava i com se’ls retornava al riu.

Contes i teatre pels més menuts

També hi ha hagut activitats per al més petits,com la explicació del Conte de l’anguila i per últim l’actuació del Professor ecològic que ha donat per finalitzada la jornada de reciclatge 2019.

 

 

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here