Creu Roja posa en marxa un projecte d’inserció laboral destinat a dones en risc d’exclusió a Santa Coloma de Gramenet

‘Puentes hacia el empleo: itinerarios por la igualdad’

El programa d’ocupació Puentes hacia el empleo: itinerarios por la igualdad promou la igualtat d’oportunitats en el mercat laboral de dones que pateixen discriminació múltiple i pertanyen a col·lectius de risc.

Ofereix orientació laboral, acompanyament i capacitacions professionals per a la inserció en el mercat de treball d’aquestes dones.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

A més de la bretxa salarial de gènere existent a la societat, en el cas d’aquest col·lectiu es sumen altres bretxes respecte a la resta de població femenina: major desocupació, més dificultats de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, o condicionants de salut, entre d’altres.

Segueixen existint bretxes de gènere en el món laboral

La societat ha avançat lleugerament en termes d’igualtat en el mercat laboral, però segueixen existint bretxes de gènere en l’accés, la participació (menor i en pitjors condicions) i el manteniment del lloc de feina de les dones, segons dades de l’informe Mujeres en el mercado de trabajo, mujeres pensionistas y mujeres migrantes en el S.XXI (MITRAMISS).

Puentes hacia el empleo itinerarios por la igualdad2 de cada 3 llocs de feina més precaris estan ocupats per dones, 3 de cada 4 assalariats a temps parcial són dones i 1 de cada 4 dones assalariades té una jornada a temps parcial.

La cura dels fills/es i familiars en situació de dependència, així com altres càrregues domèstiques, influeixen en aquestes situacions, i dificulten la seva reincorporació al món laboral pel que fa a la remuneració i les probabilitats d’ascendir a nivell professional.

A aquesta desigualtat estructural, s’hi sumen altres variables i condicionants entre les dones que, per la seva trajectòria vital, es troben lluny del mercat laboral i presenten dificultats afegides.

Dones immigrants, responsables de famílies monomarentals, víctimes de violència masclista, i majors de 45 anys

Creu Roja - Cruz Roja -Puentes hacia el empleo itinerarios por la igualdadÉs el cas dels perfils atesos per Creu Roja: dones immigrants, responsables de famílies monomarentals, víctimes de violència masclista, i majors de 45 anys.

En aquest entorn, a les bretxes de gènere es sumen d’altres bretxes respecte al conjunt de la població femenina: menors taxes d’activitat i ocupació, taxes d’atur més elevades, major segregació, més dificultats per conciliar la vida personal, familiar i laboral pel fet d’haver patit violència, carregar amb responsabilitats familiars no compartides, baixa qualificació acadèmica per abandonament prematur dels estudis o per tenir una qualificació al seu país d’origen però no reconeguda a Espanya…

En definitiva, són molts els àmbits que condicionen la seva ocupabilitat a més a més de l’àmbit laboral (personal, social, familiar, econòmic, salut…) sent el major condicionant el cúmul de condicionants.

Puentes hacia el empleo itinerarios por la igualdadUn projecte dirigit específicament a dones de Santa Coloma de Gramenet

Per poder abordar aquestes particularitats i necessitats i oferir una resposta adequada, és necessari posar en marxar intervencions específiques, especialitzades i integrals, i un acompanyament a aquestes dones que es troben en cerca activa de feina i/o volen millorar la seva situació laboral.

És per això que des de Creu Roja s’ha posat en marxa un projecte dirigit específicament a dones de Santa Coloma de Gramenet, que es troben en aquesta situació.

El programa, subvencionat pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social i cofinançat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, consta d’un servei individualitzat d’orientació laboral, tallers d’apoderament de la dona i tallers específics d’informàtica i eines de cerca de feina, així com de dues capacitacions tècniques (subvencionades 100%)  amb pràctiques en empresa i possibilitats reals d’inserció:

  • Auxiliar de comerç polivalent (inici el 3 de març). Més informació sobre el curs aquí
  • Auxiliar de neteja en centres sociosanitaris (inici el 30 de març). Més informació sobre el curs aquí

Les persones interessades en participar al programa poden dirigir-se  a les oficines de Creu Roja a Santa Coloma de Gramenet (C/President Companys 1) o contactar amb Laura Bueno al 93 464 06 09 o per correu electrònic laura.bueno@creuroja.org.

Puentes hacia el empleo itinerarios por la igualdad

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here