Confinament municipal cada dia de la setmana a partir del 7

0
641
Confinament municipal cada dia de la setmana a partir del 7 Santa Coloma de Gramenet

Durant 10 dies tot el comerç no essencial tancarà el cap de setmana i els centres comercials tots els dies

Durant aquests deu dies, tot el comerç no essencial estarà tancat el cap de setmana. A més a més, tot el comerç de més de 400 metres quadrats haurà de tancar tots els dies de la setmana.

Supermercats i farmàcies es mantindran oberts.

La cultura i l’hosteleria mantindran la seva activitat com fins ara. Teatres, cinemes, auditoris i sales de concert amb un 50% d’aforament màxim i bars i restaurants amb un horari d’obertura al públic de 7:30 h a 9:30 h i de 13:00 h a 15:30 h.

Només es podrà fer esport a l’aire lliure i els gimnasos hauran de tancar del 7 al 17 de gener.

Noves ajudes

Avui mateix, Miquel Sàmper, conseller d’Interior,  ha comentat que s’està preparant un paquet d’ajudes destinades als sectors que veuran reduïda o detinguda la seva activitat per aquestes noves restriccions.

S’espera que puguin ser detallades en les pròximes hores o dies.

Els petits tornaran al col·legi l’11 de gener

Les activitats extraescolars quedaran restringides als grups bombolla, amb el retorn a les aules l’11 de gener, en lloc del dia 8, com estava plantejat inicialment.

El 30 de desembre va començar la vacunació a Santa coloma de Gramenet

El dia 30 de desembre va ser un dia històric a la ciutat. Es posà en marxa el protocol de vacunació de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a les residències per a la tercera edat de Santa Coloma.

L’equip de vacunació va començar a injectar les dosis de la vacuna de la farmacèutica nord-americana Pfizer a la Residència de Gent Gran Lantus-Olimpo.

Montserrat Monte Tarrason, de 89 anys, resident de Lantus-Olimpo, va ser la primera persona vacunada a Santa Coloma.

Confinament municipal cada dia de la setmana a partir del 7 Santa Coloma de GramenetCatalunya accelera la vacunació a partir d’aquesta setmana

Després d’haver vacunat 8.025 persones la primera setmana de la campanya d’immunització contra la covid, el Departament de Salut preveu immunitzar 30.000 persones en set dies; quatre vegades més que fins ara.

Objectiu; 30.000 inoculacions setmanals.

Aquest augment de vacunacions serà possible gràcies al fet que dissabte van arribar les 250 neveres especials que Salut ha adquirit per transportar la vacuna de Pfizer i BioNTech –l’única aprovada ara per ara a Europa– als llocs on s’administrarà, i Salut només disposava de 15 d’aquestes neveres.

Les 250 neveres especials van quedat bloquejades diversos dies al canal de la Mànega pel tancament de fronteres entre França i el Regne Unit perquè contenia la nova variant del virus identificada a la Gran Bretanya.

Aquestes neveres garanteixen que les vacunes es puguin mantenir en condicions òptimes fins a cinc dies a una temperatura controlada d’entre 2 i 8 graus abans de ser administrades.

A més, Salut va decidir ahir que a partir d’aquesta setmana es vacunarà també en dies festius, incloent-hi el dia de Reis i els diumenges.

El fet que no es vacunés l’1 de gener ha estat criticat aquesta setmana a les xarxes socials.

Salut avança la vacunació del personal sanitari de primera línia

Salut també avança la vacunació del personal sanitari de primera línia. Fins ara, la fase inicial de la vacunació es restringia als sanitaris dels centres geriàtrics. 

En aquesta primera fase de la campanya d’immunització, les vacunes s’administraran en residències, a personal sanitari i sociosanitari i a grans discapacitats.

En una segona fase, previsiblement al voltant de Setmana Santa, la vacunació s’estendrà a persones amb risc de patir complicacions greus per la covid per edat o per malaltia i a personal de serveis essencials.

Argimon, sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya: “La immunitat de grup la podem aconseguir a finals de 2021”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here