‘Cinema en temps de guerra, exili i repressió’ al Museu

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

El Museu Torre Balldovina inaugura una mostra en el primer acte de les Activitats de Memòria Històrica.

cinema_temps_guerra_santa_colomaEl Museu Torre Balldovina (plaça Pau Casals, s/n) acull el primer acte de l’agenda d’Activitats de Memòria Històrica 2016 el dimecres 20 de gener (19h) amb la inauguració de la mostra «Cinema en temps de guerra, exili i repressió 1936-1975». Aquesta exposició ens aproxima la gran activitat cinematogràfica que va viure Catalunya durant la Guerra Civil, així com la gran repressió que van patir els seus professionals durant la dictadura franquista.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

La convulsió que va viure Catalunya entre el 1936 i el 1975 va afectar especialment l’àmbit cinematogràfic. L’exposició del Museu Torre Balldovina ens presenta amb fets com ara la col·lectivització de les sales de cinema pels sindicats o la tasca del Comissariat de Propaganda de la Generalitat a través de Laya Films, i també amb d’altres més desconeguts tals com les vicissituds biogràfiques de professionals del cinema que van haver de marxar a l’exili o que van ser represaliats.

La mostra també inclou la projecció del documental «Cinema en temps de guerra» del director Bartomeu Vilà. La peça explica com va ser la producció fílmica de la Generalitat durant la Guerra Civil de la mà del director de fotografia Joan Mariné, protagonista i darrer testimoni d’aquella època.

La mostra «Cinema en temps de guerra, exili i repressió», que es podrà visitar fins el 28 de febrer de 2016, és una producció del Memorial Democràtic i està comissariada pels professors d’Història de la UB Josep M. Caparrós i Magí Crusells. L’horari de visites és de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30h, i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Entrada lliure. Telèfon del Museu: 93 385 71 42.

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here