El Castell de Tothom, fent pinya per construir des de la diversitat un projecte d’alçada

Amb aquest projecte, la colla de castellers Laietans de Gramenet, juntament amb entitats i empreses de la ciutat, proposen fer el castell amb el número més gran de nacionalitats formant-hi part

La proposta presentada per Belen Alonso de fer un castell amb el nombre més gran d’orígens diferents va ser molt ben rebuda pels actuals promotors del projecte

Aquest equip promotor format per persones de diferents entitats i empreses de la ciutat, com son Fòrum Grama, Òmnium cultural, Laietans de Gramenet, Bruno Procés, Bangor 2002 – Sergi Ortiz i Canal 150 Gramenet, van fe seva la proposta d’assolir el repte de fer una activitat integradora i de coneixença de la diversitat colomenca.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Els objectius són clars:

  • Assolir un castell amb el número més gran de nacionalitats a dins.
  • Visibilitzar la riquesa d’orígens de Santa Coloma de Gramenet.
  • Realitzar una jornada festiva de tothom on puguem mostrar la diferència com un valor en alça.

30 nacionalitats

Consultant el projecte amb el Servei de Convivència de la ciutat, i tenint en compte el nombre de persones de cada nacionalitat que hi viuen, s’ha considerat que reunir a 30 nacionalitats formant part del castell podria ser una quantitat prou substancial per a considerar-la un èxit.

Per tal de posar a prova la capacitat organitzativa i solidesa de l’equip del projecte i dels membres de la colla castellera Laietans de Gramenet, es va aprofitar la diada de la primavera per fer una primera prova i poder analitzar les debilitats de l’activitat i treballar per millorar-les.

El compromís va més enllà que apuntar-se i prou

Tenen com a objectiu formar tècnicament a totes les persones que formaran part del castell. Per això es faran sessions teòriques amb els coneixements bàsics dels castells i de la seva pinya, i sessions pràctiques de formació d’una pinya.

Això és vital perquè el castell no pateixi i per altra banda, perquè ningú prengui maal, i perquè la coordinadora de colles castelleres doni el vistiplau al projecte. Aquesta formació teòrica i pràctica durarà fins a la data final del Castell de Tothom.

Fases del projecte

El projecte té dos fites importants per valorar el procés i l’èxit de la idea:

  • La primera, que ja es va realitzar a la Diada de la Primavera a Sant Jordi,  va tenir lloc dins els actes organitzats pel projecte ICI de Santa Coloma de Gramenet. EL 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, es va fer una Trobada Castellera que va finalitzar amb una primera prova del Castell de Tothom. Es van aconseguir involucrar a components de 16 nacionalitats diferents. Tot un èxit.
  • La segona serà a la Trobada Castellera de Festa Major 3 setembre 2017. Dins la programació oficial de la Festa Major d’Estiu es realitzarà la trobada castellera a on posarem a prova la resposta de convocatòria després de les vacances i la capacitat d’assolir tècnicament una pinya amb els nous integrants.

El Gran Repte, el 29 octubre 2017

La jornada del gran repte, que es durà a terme a la Plç. del Rellotge, pretén ser una festa de la diversitat on les diferents entitats o particulars podran fer mostres de les seves tradicions i cultures.

El Castell de Tothom es realitzarà cap al migdia i serà un castell de germanor de les quatre colles castelleres que estaran a la jornada.

Més informació:

Laietans de Gramenet

- Publicitat -
APP CANAL150

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here