L’Ajuntament ha incorporat elements integratius a les zones de joc perquè tothom pugui utilitzar-les

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

Durant els darrers anys, l’Ajuntament ha incorporat elements integratius i cooperatius per fer possible que tothom pugui utilitzar les zones de joc al marge dels graus de mobilitat, destresa, capacitats cognitives i sensorials. El 90% de les zones de jocs infantils responen aquests criteris. D’una manera més concreta, s’han instal·lat elements de tipus integratiu al parc de la Pau a partir de la demanda expressada per uns pares del barri.

Uns altres exemples de implicació són la renovació dels jardins de Can Peixauet i de Josep Moragues. En el primer cas, les escoles Sagarra i Fray Luis de León hi van dir la seva. En el segon, es va tenir molt en compte l’opinió dels grups de persones amb diversitat funcional per ampliar el nombre d’usuaris del parc.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Les àrees de jocs infantil s’inspeccionen diàriament i s’hi fa un manteniment continu. La normativa estableix la necessitat de preveure un sòl que pugui esmorteir les caigudes. Com a criteri tècnic, l’elecció de cautxú o sorra va lligada a les característiques del parc.

Aquí cadascú dels elements es relaciona amb la resta seguint el fil argumental del relat. Al novembre, es va repetir l’experiència a la plaça de les fa dos anys que es van renovar els terres de seguretat de les àrees de cautxú.

ZONES TEMÀTIQUES I ESPORTIVES

euA l’abril del 2014 es va crear al jardí de Can Cisteré la primera zona de jocs temàtics basada en el conte d’En Patufet. Aquí cadascú dels elements es relaciona amb la resta seguint el fil argumental del relat. Al novembre, es va repetir l’experiència a la plaça de les Cultures amb la Caputxeta vermella.

Pel que fa a les zones per a joves, hi ha tennis de taula al parcs dels Pins i d’Europa, al jardí de Moragues i del Che Guevara, a les places de Concepció Arenal i Vilaseca, al mirador de la Serra de Marina, a la Guinardera i al carrer de la Sardana on, a més, hi trobem un tauler d’escacs.

Al febrer d’aquest any es va inaugurar un nou skate a l’avinguda de la Pallaresa en què els joves usuaris van intervenir en el disseny, la selecció de materials i la construcció. Les pistes esportives de la Guinardera i de la plaça de la Mediterrània completen aquest apartat.

JOCS BIOSALUDABLES

Finalment, els jocs biosaludables s’han instal·lat al passeig de la ribera, a l’alçada del parc de Can Zam, i al nou parc de La Pau del carrer de Florència. Estan pensats per a persones de 14 anys en endavant. Diversos elements permeten fer-hi exercicis d’elevació i torsió corporal, moviments de corredor aeri, bicicleta el·líptica, banc d’abdominals, estiraments i torsió corporal.

Font: Ajuntament de Santa Coloma

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here