L’Ajuntament crea la Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local

1
648
USIR_canal150gramenet

Santa Coloma ha posat en marxa, des d’aquest divendres, una Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR) de la Policia Local especialitzada en la prevenció i repressió de la delinqüència.

Dins del Pla local de Xoc de Seguretat 2020, Núria Parlon, Alcaldessa de Santa Coloma, ha presentat una nova unitat que es posa en marxa a la ciutat i que forma part de la Policial Local. La USIR ( Unitat de Suport i Intervenció Ràpida) està especialitzada en la prevenció i repressió de la delinqüència.

 

La ciutat de Santa Coloma ha estat sempre una ciutat segura, però en els darrers mesos s’ha detectat un increment del 3% en els delictes de robatori amb força, coincidint amb la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19.

No simplement hi ha hagut un augment dels delictes, sinó també dels comportaments incívics al carrer, que ha provocat la reducció de la sensació de seguretat dels veïns i veïnes de la ciutat.

Núria Parlon, en roda de premsa aquesta matí, ha incidit en què una de les prioritats del govern municipal de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha estat i és la seguretat ciutadana.

La seguretat és tan important com la salut o l’educació; és un dret de la ciutadania i des de l’Ajuntament fem tot el possible per garantir-lo.

En la seva intervenció, l’Alcadessa ha reclamat la necessitat d’una reforma de la legislació per poder ser més durs en el càstig amb les persones que són delinqüents reincidents.

Unitat de Suport i Intervenció Ràpida

Aquesta nova unitat estarà composta per un caporal i cinc agents, ampliable a 7 més si la situació ho requereix, amb horari flexible i mitjans d’intervenció, que es coordinaran amb altres cossos policials per fer front a la delinqüència en el municipi. El responsable de la USIR serà l’agent de la Policia Local, Iván Nogales.

Les funcions de la USIR serà les genèriques de la Policia Local, però es caracteritzarà per la seva capacitat d’actuació ràpida, horari flexible i per estar especialitzada en la prevenció i repressió de la delinqüència, per la qual faran controls, seguiment i desactivaran activitats il·lícites.

Logo_USIR_canal150gramenetTambé s’encarregarà de la vigilància en festes majors i de barri, revetlles, festivals, mercats de venda no sedentària, control de masses així com esdeveniments esportius, i en general d’aquests esdeveniments que necessitin un reforç d’agents especialistes i una resposta policial més potent.

Mesures del Pla de Xoc de Seguretat 2020

Les mesures que posa en marxa l’Ajuntament en el marc del Pla de Xoc de Seguretat 2020 per garantir la Seguretat Ciutadana en Santa Coloma de Gramenet són:

 • Creació de la Unitat de Suport i Intervenció Ràpida (USIR).
 • Increment de la plantilla de la Policia Local en 20 agents més que s’incorporen el proper mes d’agost.
 • Increment de la plantilla del Servei de Policia Local fins a una ratio d’1 a 1,5 (140 agents fins al 2023) de policies locals per cada mil habitants.
 • Sol·licitar novament a la Generalitat de Catalunya l’increment estructural de la plantilla del Cos de Mossos a l’ABP de Santa Coloma.
 • Reforçar les estratègies de Policia de proximitat mitjançant les patrulles a peu en els barris de la ciutat.
 • Creació d’una Unitat d’Atenció a situacions de Violència masclista configurant un equip especialitzat en la prevenció i atenció a les dones i menors víctimes.
 • Millorar la coordinació entre els serveis municipals en el Programa de Lluita contra les violències masclistes.
 • Desenvolupar les obres de la nova Comissaria de la Policia Local al Districte V en el període 2020-2023.
 • Fer de la Junta Local de Seguretat, un veritable òrgan de col·laboració entre els diferents cossos de seguretat que operen a Catalunya i al municipi.
 • Establir un programa de millora dels sistemes tecnològics necessaris per a la millora de la comunicació i coordinació dels  cossos i forces de seguretat que actuen al municipi.
 • Millorar l’accessibilitat de les veïnes i veïns a l’APP de Seguretat Ciutadana per tal que aquesta esdevingui una eina habitual entre la població, així com dels comerciants, associacions i col·lectius del comerç.
USIR_canal150gramenet
Foto: Ajuntament de Santa Coloma

1 Comentario

 1. Vaya, por fin reconocen que no somos un oasis en el Área Metropolitana de Barcelona. Trabajen, dejense de marear la perdiz y aporten soluciones a los problemas que acucian a las personas de nuestra ciudad.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here