Acte 40 anys de lluita pel parc de Can Zam

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

La Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, recorda els 40 anys de lluita pel parc amb un acte que posa sobre la taula que, després de tant de temps, s’han de donar les passes per què Santa Coloma de Gramenet compti amb un parc metropolità. Durant l’acte es va fer lectura d’un manifest amb les entitats adherides per reclamar el parc de Can Zam verd i frondós.

El passat dijous 25 de febrer a les 19h, en la Sala d’Actes del Museu Torre Balldovina, la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam va celebrar un acte per recordar els 40 anys de la lluita de Santa Coloma de Gramenet pel parc metropolità de Can Zam.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Aquest va ser un acte presentat per la periodista colomenca i experta en les lluites veïnals de la ciutat, Odei A-Etxetarte, i va comptar amb les intervencions d’Antonio Sancho, arquitecte que presentarà la situació actual del Parc des d’un punt de vista urbanístic; i Albert Fabà, activista de la Plataforma que farà un repàs històric de la lluita pel Parc.

Desprès d’un torn de paraules, es va fer lectura d’un manifest, amb les entitats adherides, per reclamar el parc metropolità, verd i frondós.

S’acompleixen 40 anys de la històrica manifestació que, al 1976, va portar els veïns de Santa Coloma fins el parc de Can Zam seguint un carro tirat per un ruc, per demanar que en aquest espai de la ciutat no es construís i que Santa Coloma pogués contar amb un parc metropolità pel gaudi dels seus ciutadans. Des de llavors, el parc de Can Zam continua sent un espai reivindicat pels colomencs que, segons la Plataforma, «encara no veuen que s’hagi finalitzat el parc que durant tants i tants anys s’ha reclamat. Tot i que l’Ajuntament s’esforça a presentar millores i espai guanyat pel verd, encara hi ha una segona fase del parc que no s’ha finalitzat i que es destina per a la celebració d’actes multitudinaris que hipotequen el seu futur».

La Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam és una entitat que acull organitzacions polítiques, entitats ciutadanes, veïnals, culturals i esportives, així com persones a títol individual, que reclama una mirada més verda per Santa Coloma, reivindicant tant el parc de Can Zam, com en temps passats, la no construcció de camps de Golf a Sant Jeroni, la no edificació al Parc de la Bastida, i ara implicada enprimera línia pel No a la MAT.

 

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here