6 de febrer, Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

L’Ajuntament té un conveni de col·laboració amb la Fundació WASSU-UAB per tal de dissenyar conjuntament el Programa de prevenció i atenció de la Mutilació Genital Femenina.

Aquest dissabte  6 de febrer se celebra el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina, una pràctica amb arrels socioculturals ancestrals, que té conseqüències perjudicials per a la salut al llarg de la vida.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 125 milions de dones i nenes han patit l’ablació genital en els 29 països d’Àfrica i Orient mitjà on es concentra majoritàriament aquesta pràctica. Cada any, 3 milions de nenes i adolescents es troben en risc de ser mutilades. UNICEF afegeix que, durant la propera dècada, la poden arribar a patir 30 milions de nenes al món.

descarga

El maig de 2015, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va establir un conveni de col·laboració amb la Fundació WASSU-UAB per tal de dissenyar conjuntament el Programa de prevenció i atenció de la Mutilació Genital Femenina (MGF), amb una mirada interdisciplinària des de l’àmbit de la Salut, els Serveis Socials i l’Educació. L’objectiu principal de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació WASSU-UAB és promoure actituds i competències que afavoreixin la prevenció de la MGF a la ciutat.

El gener de 2016 s’ha iniciat el desplegament del Programa en el Districte V de la ciutat, en qualitat de territori pilot, començant per un seguit d’accions informatives i formatives adreçades a professionals.

Es preveu que a inicis de 2017 es pugui presentar el Programa en el seu conjunt i, a partir d’aquí, desplegar-lo a la resta del territori de Santa Coloma de Gramenet.

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here