5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient a Can Zam

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320
 

El proper dia 5 de juny  els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma tindrem, de nou, l’oportunitat de celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.

Senyalar dates en el calendari per recordar les fites ambientals més importants és una bona manera de conscienciar-nos junts de la necessitat d’avançar cap a un model de desenvolupament sostenible als nostres pobles i ciutats.

- Publicitat -
Coronavirus Sidebar Lateral 300 X 320

A Santa Coloma seguirem treballant,enguany, en aquesta estratègia que tants bons resultats han donat en el passat tan a les nostres contrades com a molts altres països del món.

El Dia Mundial de la Terra, el Dia de la Natura,el Dia dels Boscos, el Dia de les Aus Migratòries o el Dia de la Biodiversitat són bons exemples d’aquesta pràctica d’educació i sensibilització ambiental adreçada a la ciutadania.

Aproximar la natura i compartir el coneixement científic ens fa més humans, com així ho demostra l’experiència de les entitats que, moltes vegades des del voluntariat, treballen en benefici del nostre medi ambient i de la que tenim molts bons exemples a la nostra ciutat com ara el Centre d’Estudis de la Natura del Barcelonés Nord, el Centre Excursionista Puig Castellar, la Favgram  i les Associacions Bosc de Llum o Veu Animal.

Per això celebrarem de nou la Fira del Medi Ambient i de Protecció de la Natura a Can Zam, que serà la primera i renovada d’aquesta nova etapa, i que com activitat ambiental té vocació de créixer en el futur per a convertir-se en un espai de referència participatiu, de divulgació científica i educativa adreçat a les famílies de la nostra ciutat i, sobretot, als més petits. Una llarga oferta d’activitats i tallers hi seran presents per difondre valors i sensibilitzar en la prevenció dels residus (on recuperaren el Let’s Clean Up Europe gràcies a Bangor 2002 S.L. i Arg Neteges, S.L. dos empreses de la ciutat que impulsen el projecte), l’adaptació al canvi climàtic, la protecció de la natura i la biodiversitat o la lluita contra la contaminació atmosfèrica i que estaran a la disposició de tothom.

I, per què a Can Zam? Perquè estic convençut que Can Zam será el gran Parc urbà, frondós i equipat de Santa Coloma quan en el futur es desenvolupi la segona fase escoltant les opinions i aportacions de tota la ciutadania de Santa Coloma.

Fira Medi Ambient Santa Coloma Gramenet 5 junyAvui Can Zam ja és un espai de referència ambiental, com ho és per a l’oci infantil, l’esbarjo o els esdeveniments culturals, un fet que demostra que, amb bona voluntat i corresponsabilitat, és possible compatibilitzar els diferents usos en aquest gran espai verd urbà seguint el model dels grans parcs urbans europeus.

Per altra banda, avui ja no hi ha  cap dubte que Ecometropoli, Centre Municipal d’Educació Ambiental i la Jugateca Ambiental de Can Zam són, ja, equipaments ambientals de referència metropolitana. Els usos creixents i continuats de les escoles, instituts, entitats, centres universitaris i ciutadans en general així ho demostren. El gran secret d’aquest èxit és sens dubte el  resultat de la combinació de dos factors: l’elevat valor ecològic dels espais que envolten la nostra ciutat, el Riu Besòs i la Serralada de Marina, i la professionalitat i preparació d’un conjunt de joves colomencs i colomenques que, altament preparats, desenvolupen les tasques de monitoratge als dos centres de referència.

Tenim en el camí nous reptes ambientals que ens obligaran a millorar la qualitat ecològica de la nostra ciutat i la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes d’ara i de les generacions futures. Per això com a Regidor de Medi Ambient faré una aposta decidida  per millorar l’oferta dels dos espais educatius, Ecometropoli i la Jugateca Ambiental, doncs estic convençut que l’educació ambiental és l’eina bàsica del  desenvolupament sostenible al que tots i totes podem aportar el nostre coneixement i participació activa.

Us espero a la I Fira del Medi Ambient i de Protecció de la Natura al Parc de Can Zam el proper 5 de juny!!!!

Fira del Medi Ambient Santa Coloma de Gramenet 5 juny

 

- Publicitat -

DEIXA UNA RESPOSTA

Please enter your comment!
Please enter your name here