11ª Edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI), 22 anys d’història

0
618

Arriba aquest cap de setmana al Teatre Sagarra, la 11à Edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI) sota el lema Fem Inclusió – Fem Revolució.

El FITI, Festival internacional de Teatre Integratiu, és un esdeveniment d’arts escèniques i diversitat funcional que dóna l’oportunitat al públic general de viure una experiència artística-cultural protagonitzada per persones amb capacitats diferents.


El festival és una iniciativa de la companyia Alquimistes Teatre i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, en el que es vol convidar a les ciutadanes i ciutadans “a ser partícip d’aquesta revolució de les arts escèniques, a obrir les mirades, a treure els prejudicis i a trencar les barreres”.

Teatre Integratiu (FITI) Fem Inclusió Fem Revolució 3El Festival Internacional de Teatre Integratiu va néixer l’any 1988 fruit del treball conjunt d’un grup de persones d’Albandis (entitat dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat psíquica) i de la companyia de teatre Carro de Baco. A partir d’aquella unió var sorgir la companyia Alquimistes Teatre, motor d’aquesta mostra d’arts escèniques.

Aquest any, el Fiti proposa una programació amb 4 companyies que exhibiran el millor teatre inclusiu del 7 al 10 de novembre al Teatre Sagarra. I el tancament del festival serà el dia 2 de desembre amb la celebració de la Diada Mundial de les persones amb discapacitat amb la companyia Alquimistes Teatre i el seu nou projecte Rebelión en la Granja de George Orwell.

La proposta de la programació d’enguany inclou companyies de teatre provinents Barcelona, La Garriga, Sevilla i Santa Coloma de Gramenet.

Aquest certament destaca la presència d’una companyia de dansa, Danza Mobile, un referent en l’àmbit de la dansa contemporània inclusiva a nivell nacional i internacional que ens presentarà la peça de dansa Society (políticament incorrectes).

Teatre Integratiu (FITI) Fem Inclusió Fem Revolució SocietyAquesta obra sorgeix de la necessitat de portar a la consciència la segmentació i límits a què sotmet una construcció de gènere heretada, fet cultural del qual tots som partícips i víctimes.

De la Garriga ens ve la companyia Els Dofins, que ens endinsa a reflexionar al voltant de la realitat del nostre planeta i de com l’estem tractant, aquesta obra s’anomena “De quin color volem el mar?” i serà presentada per la programació escolar d’educació primària.

Teatre Integratiu (FITI) Fem Inclusió Fem Revolució Color marLa proposta de Barcelona ens parla d’una història vivencial.“Qui ets?”, un relat teatralitzat escrit per el periodista Màrius Serra, amb la direcció de Joan Arqué. Una versió teatral que dóna visibilitat a les persones sovint invisibles, els quiets, que et permeten descobrir qui ets.

Teatre Integratiu (FITI) Fem Inclusió Fem Revolució Qui etsUn cant a la vida i a la comprensió de nosaltres mateixos des dels reptes que ens imposen els altres.

Alquimistes Teatre i la Rebelión en al Granja

I els amfitrions del festival Alquimistes Teatre ens delecta amb l’obra “Rebelión en la granja”, una adaptació de la novel·la de George Orwell, sota la direcció de Verónica Ramírez; Francia Gajardo i Emili Corral.

Ens posa a la taula el tema de l’explotació animal i de les persones, la perversió del poder polític, la necessitat de mantenir avui més que mai, els valors de la llibertat i de la igualtat.

Teatre Integratiu (FITI) Fem Inclusió Fem Revolució Rebelión en la Granja

Abans d’aquest espectacle es mostrarà el vídeo “Som amics”, producció dels artistes locals Javi Jareño i Alex Mas amb la participació de la companyia AlquimistesTeatre.

Teatre Integratiu (FITI) Fem Inclusió Fem Revolució 2Activitats i debats de reflexió

A més de teatre, durant el festival i per donar una major visibilitat a la discapacitat es realitzaran diferents activitats com debats amb la pel·lícula Campeones, que ens relata la història d’un equip de bàsquet format per persones amb discapacitat intel·lectual, i la taula rodona Protagonistes nosaltres, on es tractarà  els temes de les arts escèniques i la transformació de la vida des de la mirada i veu dels propis artistes.

Progamació-Teatre Sagarra

Dijous 7 de Novembre 

 • 11:00 h – Sala Sagarra
  Teatre escolar: “De quin color volem el mar”.
  Companyia Els Dofins. La Garriga.
  Funció per a educació primària (primer i segon cicle)

 

 • 19:00 h – Sala Sagarra Cinema: “Campeones”. Direcció: Javier Fesser.

 

Divendres 8 de Novembre 

 • 18:00h – Sala Miquelet
  Taula Rodona: “Protagonistes nosaltres”

 

 • 20.00h – Plaça de la Vila
  Trobada amb la colla de Tambors i bombos Cipriano Nogues. Cercavila fins al teatre Sagarra.

 

 • 21:00h – Sala Sagarra
  Teatre: “Qui ets”. De Màrius Serra. Barcelona
  Direcció: Joan Arqué

 

Dissabte 9 de Novembre 

 • 20:30h – Sala Sagarra
  • Vídeo Clip “Som amics” Javi Jareño, Alex Mas i Companyia Alquimistes teatre
  • Teatre: ”Rebelión en la granja”.
   Companyia Alquimistes Teatre. Sta. Coloma de Gramenet. Direcció Francia Gajardo, Verónica Ramírez, Emili Corral.

 

Diumenge 10 de Novembre 

 • 19:00 h – Sala Sagarra
  Dansa: “Society”. Sevilla. Companyia: “Dansa Mobile” Direcció Paqui Romero

 

Dilluns 2 de Decembre 

Teatre dirigit a Instituts i entitats de Sta. Coloma de Gramenet

 • 11:30h – Sala Sagarra
  Teatre: ”Rebelión en la granja”.
  Companyia Alquimistes Teatre. Sta. Coloma de Gramenet.

 

Les reserves per a espectacles* i activitats del FITI:

Al correu electrònic: reservesfiti@gmail.com o trucant al 93 462 40 54 ext.2906

Horari taquilles:

Divendres de 10:00h a 14:00h i de 17:00h a 20:00h.

I dues hores abans de cada representació.

*Tots els espectacles són gratuïts. Excepte l’espectacle del divendres a les 21.00 h que té un cost de 10 €.

Teatre Integratiu (FITI) Fem Inclusió Fem Revolució

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here